1. Home
 2. Advies
 3. Beste robotstofzuiger
Deprecated: Function strftime() is deprecated in /mnt/web116/a2/55/57212155/htdocs/site/templates/_uikit.php on line 834

Beste robotstofzuiger

Kijkend naar de allerbeste modellen die je op de robotstofzuigermarkt kunt vinden, zou je zeggen dat de allerduurste meteen de allerbeste is.
Echter, is de kans klein dat je al de functies die de robotstofzuigers in de topklasse je bieden, ook daadwerkelijk nodig hebt. Kijk eens rond in je huis of je appartement. Wat zijn je wensen? Wat heb je nodig? Pas als je je eigen situatie bekijkt, kun je bepalen welke robotstofzuiger het beste bij jou past.
Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt waarbij we precies dat hebben gedaan. Wat voor soort robotstofzuiger past het beste in welke omgeving, en welk model is dan de beste koop?

Inhoudsopgave

 1. Robotstofzuiger met de beste prijs-kwaliteit verhouding
 2. Beste robotstofzuiger onder de 200 euro
 3. Beste robotstofzuiger met dweilfunctie
 4. Beste robotstofzuiger met app
 5. Conclusie

Robotstofzuiger met de beste prijs-kwaliteit verhouding

Als je een robotstofzuiger wilt, overweeg dan eerst de Eufy RoboVac 11s. Deze werkt goed op kale vloeren en dunne tapijten, loopt zelden vast, is veel stiller en past onder meer meubels dan andere betaalbare bots. Kortom: een stille, wendbare, betaalbare robot. Dit model heeft een ingebouwd navigatie-systeem, waardoor de Eufy RoboVac 11s zijn omgeving leert kennen en daardoor behendig zijn werk kan doen. Door dit slimme systeem, zul je zelden naar je robotstofzuiger om hoeven kijken!

Geen enkele andere robotstofzuiger gaat op in de achtergrond als de Eufy RoboVac 11s. Hij kan bijna elk hoekje van je huis schoonmaken, zonder dat je het merkt. Het apparaat klinkt meer als een ventilator dan als een stofzuiger, dus zelfs als je thuis bent terwijl hij stofzuigt, werkt hij niet op je zenuwen. Van alle bots die we hebben getest, is de Eufy RoboVac 11s degene waarvan de kans het kleinst is dat hij vastloopt tijdens een sessie en stopt met zuigen. We hebben ook gemerkt dat hij in bepaalde situaties sterk genoeg is om meer puin op te nemen dan andere stofzuigers die twee of drie keer zoveel kosten. Net als de meeste betaalbare robots, vertrouwt de Eufy RoboVac 11s op een semi-willekeurig navigatiesysteem, dat kan worstelen in grotere huizen (en sommige mensen raken gefrustreerd als ze het te nauwlettend in de gaten houden). Maar het is perfect effectief in kleinere ruimtes. Daarbij kun je manieren vinden om de stofzuiger ook in grotere ruimtes te laten werken.

Beste basis robotstofzuigers onder de 200 euro

Wanneer je geen honderden euro’s wilt uitgeven aan een robotstofzuiger, heb je aan een basis robotstofzuiger genoeg. Zie hier onze top 3 basis robotstofzuigers onder de 200 euro! Deze robotstofzuiger zorgt ervoor dat je zelf je huis niet meer hoeft te stofzuigen, en komt met verschillende functies.

Top 3 basis robotstofzuigers

 1. Eufy RoboVac 11s
 2. Ecovacs Deebot Slim2
 3. Dirt Devil M612 Spider 2.0

Modellen vergelijken »

Onze aanrader
Eufy RoboVac 11s robotstofzuiger

1.De Eufy RoboVac 11s robotstofzuiger

Ook onze aanrader voor beste prijs-kwaliteit verhouding, maar door de prijs ook de nummer 1 in dit rijtje. Ondanks dat deze robotstofzuiger nog geen 200 euro kost, zuigt deze je vloer heel grondig. Met een ingebouwde HEPA filter is de stofzuiger geschikt voor mensen met een stofallergie. Wanneer de accu leeg is, rijdt de robotstofzuiger zelf terug naar het dockingstation om op te laden.
Bekijk bij Bol.com »

Bekijk bij Amazon.nl »

 

Ook goed
Ecovacs Deebot Slim 2 robotstofzuiger

2.De Ecovacs Deebot Slim 2 robotstofzuiger

De Ecovacs Deebot Slim 2 is goedkoper dan de nummer 1, en ook platter zodat deze makkelijk onder je meubels door kan om daar ook de vloer grondig schoon te kunnen maken. Ook veegt hij de grond nog na met een microvezeldoekje, waardoor fijne stof ook gelijk wordt meegenomen. Een schoonmaakprogramma stel je gemakkelijk in met een app, zodat je op afstand je huis schoon kunt houden.
Bekijk bij Bol.com »

Bekijk bij Amazon.nl »

 

Dirt Devil M612 Spider 2.0 robotstofzuiger

3. De Dirt Devil M612 Spider 2.0 robotstofzuiger

De goedkoopste van de 3 is de Dirt Devil M612 Spider 2.0. Deze komt dan ook niet met extra opties zoals een app of microvezeldoekje. Wel is deze iets platter dan de nummer 1, namelijk 7 centimeter waardoor hij beter onder meubels door kan. De lange zijborstels halen ook het vuil dicht langs de plinten weg en komen zelfs in de hoeken.
Bekijk bij Bol.com »

Bekijk bij Amazon.nl »

Basis robotstofzuigers vergelijken

Product Eufy RoboVac 11s Ecovacs Deebot Slim2 Dirt Devil M612 Spider 2.0
Maximale hoogte drempel 1,5cm 1cm 1cm
Tegen dierenharen      
Oppervlakte per accu 120 m2 120 m2 110 m2
Geluidsniveau 55 dB 60 dB 68 dB
HEPA filter   85%   99.5%  
Hoogte 7,5cm 5,7cm 7
Prijs €€€ €€
Aanbieder Bol.com » Bol.com » Bol.com »
Aanbieder Amazon.nl » Amazon.nl » Amazon.nl »

Beste robotstofzuigers met dweilfunctie

Bij een harde vloer, zoals laminaat, pvc of tegels wil je misschien dat deze ook fijnstof meeneemt, dan is een robotstofzuiger met dweilfunctie natuurlijk ideaal.

Top 3 robotstofzuigers met dweilfunctie

 1. Ecovacs Deebot OZMO930
 2. Xiaomi Mi 2Generation Wit
 3. Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971

Modellen vergelijken »

Onze aanrader
Ecovacs Deebot OZMO930 robotstofzuiger

1. De Ecovacs Deebot OZMO930 robotstofzuiger

Met het ingebouwde waterreservoir dweilt de robot na het stofzuigen de vloer, waardoor je dit zelf niet nog eens hoeft te doen. Het is dus bijna een complete huishoud hulp. Het stofzuigen van laag- en hoogpolig tapijt is dankzij de automatische turbofunctie én draaiende middenborstels geen probleem voor deze robotstofzuiger. Daarnaast bestuur je deze robot eenvoudig via je mobiele telefoon.
Bekijk bij Bol.com »

 

Ook goed
Xiaomi Mi 2Generation robotstofzuiger

2. De Xiaomi Mi 2Generation robotstofzuiger

Deze robotstofzuiger heeft een vochtige doek onder het waterreservoir, waardoor deze na het stofzuigen gelijk fijnstof meeneemt. Daarnaast bestuur je deze robot eenvoudig via je mobiele telefoon. De stofzuiger brengt je ruimte goed in kaart met een laser voor zijn schoonmakplan.
Bekijk bij Coolblue »

 

Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 robotstofzuiger

3. De Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 robotstofzuiger

De goedkoopste van de drie, maar maakt net zoals de andere na het stofzuigen je vloer schoon met een vochtige doek. Wanneer de accu leeg raakt, rijdt de robotstofzuiger zelf terug naar het dockingstation om op te laden. Handig, want dan hoef je hem zelf niet in het huis te zoeken . Door de willekeurige schoonmaakroute kan het zijn dat de robot delen overslaat of juist dubbel doet.
Bekijk bij Bol.com »

Bekijk bij Amazon.nl »

Robotstofzuigers met dweilfunctie vergelijken

Product Ecovacs Deebot OZMO930 Xiaomi Mi 2Generation Wit Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971
Maximale hoogte drempel 1,5cm 2cm 1cm
Tegen dierenharen      
Oppervlakte per accu 120 m2 250 m2 110 m2
Geluidsniveau 65 dB 62 dB 65 dB
HEPA filter   99.5%   95%  
Hoogte 10,2cm 9,65cm 8cm
Prijs €€€ €€
Aanbieder Bol.com » Bol.com » Bol.com »
Aanbieder X X Amazon.nl »

Beste robotstofzuigers met app besturing

Wanneer je je robotstofzuiger met een app kan bedienen, spreken we ook wel van een smart robotstofzuiger. Deze is uitgerust met wifi, waardoor je hem gewoon kan bedienen met je smartphone.

Top 3 robotstofzuigers met app besturing

 1. iRobot Roomba 960
 2. Neato Botvac D7 Connected
 3. iRobot Roomba 895

Modellen vergelijken »

 

Onze aanrader
iRobot Roomba 960 robotstofzuiger

1. De iRobot Roomba 960 robotstofzuiger

Als je een grote ruimte moet opruimen of gewoon de voorkeur geeft aan een robot die eruit ziet alsof hij weet waar hij naartoe gaat, is een robot die je huis in kaart brengt terwijl het werkt ideaal. We raden een van de hogere Roomba-modellen aan. Ze rijden in een voorspelbaar, rasterachtig patroon en gebruiken een camera (en andere trucs) om hun locatie te volgen. Wanneer ze geen nieuwe gebieden meer hebben om te verkennen en schoon te maken, of wanneer de batterij bijna leeg is, kunnen ze betrouwbaar terugkeren naar hun oplaaddocks. En in het geval dat ze niet klaar waren met schoonmaken, gaan ze verder waar ze waren gebleven nadat ze waren opgeladen. Ze zijn ook veel sterkere reinigers dan onze goedkopere keuzes, vooral voor het halen van dierenharen uit dikkere tapijten. De Roomba 960 werkt zeer goed in de meeste huizen. Het is gemakkelijk te gebruiken, navigeert en reinigt effectief en is eigenlijk redelijk geprijsd voor een robot met zijn geavanceerde mogelijkheden. We testen er al een paar jaar en hebben er geen grote problemen mee gehad.
Bekijk bij Bol.com »

Bekijk bij Amazon.nl »

 

Ook goed
Neato Botvac D7 Connected robotstofzuiger

2. De Neato Botvac D7 Connected robotstofzuiger

Ook deze stofzuiger weet zijn weg terug naar zijn dock wanneer de accu leeg is, en gaat verder waar hij gebleven was met stofzuigen wanneer de accu weer is opgeladen. Via de app plaats je virtuele muren en geef je aan of de robotstofzuiger ergens niet mag komen, handig bij bijvoorbeeld een trapgat. Echter is deze stofzuiger best hoog, 10 centimeter, waardoor die moeilijk onder meubels door past.
Bekijk bij Bol.com »

Bekijk bij Amazon.nl »

 

iRobot Roomba 895 robotstofzuiger

3. De iRobot Roomba 895 robotstofzuiger

De voorganger van de nummer 1, maar nog steeds een hele goede robotstofzuiger. Met de HEPA filter is deze ook geschikt voor mensen met een stofallergie. Door de scannen met sensoren creeert hij een schoonmaakplan en neemt hier obstacels gelijk in mee, zodat hij niet snel vast loopt. Helaas gaat deze versie niet verder waar hij gebleven was, na het opladen.
Bekijk bij Bol.com »

Bekijk bij Amazon.nl »

Robotstofzuigers met app vergelijken

Product iRobot Roomba 960 Neato Botvac D7 Connected iRobot Roomba 895
Maximale hoogte drempel 1,6cm 2cm 1,6cm
Tegen dierenharen      
Oppervlakte per accu 120 m2 500 m2 70 m2
Geluidsniveau 58 dB 60 dB 58 dB
HEPA filter   95%     95%
Hoogte 9,1cm 9,95cm 9,2cm
Prijs €€ €€€
Aanbieder Bol.com » Bol.com » Bol.com »
Aanbieder Amazon.nl » Amazon.nl » Amazon.nl »

Conclusie

Er zijn dus heel wat robotstofzuigers, met ieder uitblinkers voor verschillende gebruikssituaties. Wanneer je naar de beste prijs-kwaliteit verhouding kijkt, is de Eufy RoboVac 11s je beste keus. Voor een kei van een stofzuiger met dweilfunctie, heb je de Ecovacs Deebot OZMO930 nodig. Een high-end robotstofzuiger met app toch meer je ding? Ga dan voor de iRobot Roomba 960!


Volgende Beste slimme wasmachine

The Smart Home