Deprecated: Function strftime() is deprecated in /mnt/web116/a2/55/57212155/htdocs/site/templates/_uikit.php on line 834

Vergelijken: Ring 3 of Google Nest Hello

Veiligheid en toegang

Wanneer je opzoek bent naar een slimme deurbel heb je zowel de Ring 3 videodeurbel en de Google Nest Hello zeker voorbij zien komen. Beide met goede reviews, maar er zit wel degelijk verschil in de deurbellen. We vergelijken de Ring 3 en Google Nest Hello in dit artikel zodat je weet wat de verschillen zijn en welke je moet kopen!

Conclusie vergelijking Ring 3 en Google Nest Hello

De Ring 3 videodeurbel is goedkoper, heeft lagere abonnementskosten en heeft een bewegingsbereik van 160x84 graden. Google Nest Hello biedt echter professionele installatie via aanbieders via een derde partij, heeft een langere proefperiode van het abonnement en een kijkhoek van 160x160 graden. Zowel Ring als Nest hebben 1920x1080 video kwaliteit, nachtzicht en zijn waterdicht.

Het grootste verschil zit echter in de ondersteuning van smart home platform. Zowel Ring als Google Nest Hello kan je aansluiten op Amazon Alexa. Als je dus je smart home hebt ingericht met Alexa als spraakassistent, kun je nog steeds tussen beide deurbellen kiezen. Wanneer je een Google Nest Hub thuis hebt, is een Google Nest Hello echter wel de betere keuze omdat Ring geen compatibiliteit heeft met deze spraakassistent.

Verschillen tussen Ring 3 en Google Nest Hello

Hoewel de twee deurbellen heel erg op elkaar lijken, ze hebben wel belangrijke verschillen die ze mogelijk meer geschikt maken voor bepaalde huiseigenaren. We vergelijken de twee systemen met elkaar:

 • Smart home platform - Het belangrijkste verschil is absoluut de compatibiliteit met verschillende smart home platformen. Waar de Ring 3 video deurbel alleen compatibel is met Alexa, heeft de Google Nest Hello zowel ondersteuning voor Alexa als Google Assistent. Wanneer je je deurbel dus wilt aansturen via je smart home hub, is het goed om hier rekening mee te houden. Echter wanneer je alleen gebruik maakt van de apps, zijn beide opties nog in de race.
 • Kijkhoek - De kijkhoek van Ring 3 verschilt in vergelijking met de Google Nest Hello. Waar de Ring 3 een soort breedbeeld weergave heeft van 160 bij 84 graden, heeft de Google Nest Hello een vierkante weergave, waarbij je meer beeld hebt van boven tot onder, namelijk 160x160 graden.
 • Voeding - De Ring 3 kan je zowel op de batterij als op netstroom aansluiten. De Google Nest Hello kan je alléén op je netstroom aansluiten.
 • Tune - Bij Ring heb je wanneer je de bel indrukt natuurlijk de bekende tune die je wellicht kent van de reclame's. Echter verschijnt er bij de Google Nest Hello alleen een lampje, waaraan je moet herkennen dat de bel is 'af gegaan'.
 • Abonnementskosten - Om videobeelden op de kunnen slaan om later terug te kijken, heb je bij Google Nest Hello een Nest Aware abonnement nodig, die begint vanaf 5 euro per maand. Voor de Ring 3 heb je een Ring Protect Plan nodig, die begint vanaf 3 euro per maand.
 • Prijs - En last but not least, de aanschafprijs. Op het moment van schrijven kun je een Google Nest Hello aanschaffen voor 244 euro, en koop je een Ring 3 voor 199 euro.

kijkhoek ring 3 vs google nest hello

Overeenkomsten Ring 3 en Google Nest Hello

De functionaliteiten van beide deurbellen liggen dicht bij elkaar. We behandelen de belangrijkste overeenkomsten van beide modellen.

 • Videofunctie - Beide deurbellen een ingebouwde camera, zodat je via de app of een beeldscherm op je smarthome hub, zoals Google Nest Hub, wie er voor de deur staat.
 • Bewegingsdetectie sensor - Beide deurbellen nemen vanzelf op als hij iemand herkent. Zo weet je altijd wie er voor je deur heeft gestaan, zelfs als deze persoon niet heeft aangebeld.
 • Terug spreek functie - Zowel de Ring 3 als Google Nest Hello hebben een ingebouwde microfoon, zodat je op afstand met degene die voor je deur staat kunt communiceren. Handig wanneer de postbode bijvoorbeeld je pakketje bij de buren mag leggen.
 • Opnamefunctie - Beide apparaten bewaren de beelden van wie er voor de deur heeft gestaan. Zo kijk je niet alleen live mee, maar zie je ook terug wie er bij je aan heeft gebeld. Hier is echter wel een abonnement voor nodig om deze te kunnen gebruiken.
 • Videoresolutie - Beide ingebouwde camera's hebben een resolutie van 1920x1080 en hebben dus beide een goede kwaliteit beeld.
 • Nachtmodus - Beide apparaten zijn voorzien van infraroodverlichting. Hierdoor zie je ook wat er voor je deur gebeurt als het donker is.

Ring 3 met Google Nest Hello vergelijken

We zetten de specificaties van de deurbellen eens naast elkaar.

Product Ring 3 Google Nest Hello Deurbel
Video resolutie 1920x1080 1920x1080
Kijkhoek 160x84 160x160
Smart Home Platform Amazon Alexa Amazon Alexa, Google Assistant
Aansluiting Batterij/Netstroom Netstroom
Opslag beelden Cloud Cloud
Abonnement Vanaf 3 euro per maand Vanaf 5 euro per maand
Homebase/Chime meegeleverd Nee Nee
Prijs +/- 199,- +/- 244,-

 

Ring, het paradepaardje van Amazon

Het is je vast niet ontgaan dat Ring een product is van techreus Amazon. Deze deurbel is dan ook naadloos geïntegreerd met de spraakassistent Alexa. Hoewel de meeste huiseigenaren de Ring-lijn van Amazon kennen vanwege de Ring Video Doorbell, biedt het bedrijf ook een volledig huisbewakingssysteem.

Ring 3 reviews

Instellingen

De Ring 3 wordt in reviews geloofd om de verbeteringen ten opzichte van de Ring 2. De hebt bijvoorbeeld nu de mogelijkheid om te bepalen voor welke bewegingen je een melding op je telefoon ontvangt. Wil je bijvoorbeeld geen meldingen ontvangen over fietsers of voetgangers, dan heb je bij de Ring App de mogelijkheid om dit in te stellen.

Ook instelbaar is de mogelijkheid van gevoeligheid van de beweging. Waar bij Ring 2 de minimale afstand nog 5 meter was, is dit bij Ring 3 1.5 meter. Daarnaast kies je ook gemakkelijk de hoeken waar de Ring op moet letten (detectie zones) met het geven van meldingen.

Installatie

De installatie wordt als gemakkelijk ervaren, zeker als je alleen de batterij gebruikt.

Wifi signaal

Waar bij gebruikers wel moeilijkheid in zat en wat eigenlijk voor alle deurbellen met wifi geldt, is dat je wifi signaal sterk moet zijn tot de voordeur. Lees hier hoe je een goed wifi signaal door het hele huis opzet.

Een complete smart home met Google

De Google Nest lijn is dé smart home lijn van Google. Naast een slimme deurbel bestaat dit ecosysteem uit smart home hubs, een wifi systeem, slimme thermostaat en slimme beveiligingscamera's voor binnen en buiten.

Google Nest Hello reviews

Ontwerp

Gebruikers van de Google Nest Hello vinden het ontwerp van de deurbel goed bevallen. De deurbel is compact, waarbij de modellen van Ring toch wat groter en lomper zijn. Bij het indrukken van de bel gaat er een lampje branden, er gaat dus geen geluid af waaraan degene die voor je deur staat herkend dat de bel 'af gaat'.

Integratie

Ook de integratie met een Google Nest Hub is goed. Wanneer iemand op de bel drukt, klinkt er via je hub een signaal in huis. Bovendien zie je gelijk op het scherm van de Google Nest Hub de beelden van de camera van de deurbel.

Installatie

De installatie van de deurbel wordt als lastig ervaren. Als je niet zo handig/technisch bent, is het nogal een werkje om de deurbel op de bedrading aan te sluiten en eventueel een deurbel transformator aan te sluiten, aangezien de bel alleen op netstroom werkt. Gelukkig heeft Google een overzicht waar je een monteur kunt zoeken en inschakelen.


Volgende Google Nest Hello vergelijken met Eufy deurbel

The Smart Home