Deprecated: Function strftime() is deprecated in /mnt/web116/a2/55/57212155/htdocs/site/templates/_uikit.php on line 834

Beste robotmaaier

Tuin en klussen

De afgelopen 10 jaar is de populariteit van de robotmaaier behoorlijk gegroeid. De robotmaaier is samen met andere slimme producten steeds vaker een onderdeel van het huishouden geworden. Waar in het verleden deze maaiers niet altijd even goed functioneerden, is er de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in (de technologie achter) deze gerobotiseerde apparaten. Steeds meer mensen kiezen ondertussen voor de innovatieve maaier en besparen daarmee de moeite om zelf in de tuin aan de slag te gaan.

Waarom kies je voor een robotmaaier?

Er zijn diverse redenen te bedenken om voor een robotmaaier te kiezen. Allereerst verbruikt een robotmaaier weinig energie en daarmee lever je een bijdrage aan het milieu. Ook al stoot je met een benzinemaaier niet heel veel uit, toch ben je met de gerobotiseerde maaier zuiniger.

Ten tweede is er het geluid. Het lawaai van een benzinemaaier kan soms erg vervelend zijn. Zonder bescherming van je oren kan het geluid van een benzinemaaier een behoorlijke impact hebben op je gehoor. Een robotmaaier is daarentegen stil. Het zoevende geluid van de rmaaier is net genoeg om het op te merken wanneer je zelf in de tuin bent.

Ook maait een robotmaaier nagenoeg perfect. Hoewel je met een benzinemaaier ook perfect kan maaien weet je met een robotmaaier zeker dat er geen gras vergeten wordt. Het intelligente systeem van een robotmaaier zorgt ervoor dat het gazon op een efficiënte en snelle manier gemaaid wordt. Bovendien kan de maaier ook smalle stukjes gras maaien, wat met een benzinemaaier nog weleens lastig is.

Een ander belangrijk voordeel van de gerobotiseerde maaier is de grasverwerking. Met een benzinemaaier heb je altijd het gras dat je dient te verwerken. Een robotmaaier verwerkt het gras op zijn eigen manier. Het wordt fijngemalen en op het gazon teruggelegd. Je ziet dit echter niet terug op het gras.

De laatste maar belangrijke reden om te kiezen voor een robotmaaier is de veiligheid. Een robotmaaier is ontzettend veilig dankzij zijn formaat. Kinderen en huisdieren zijn veilig met de robotmaaier in de buurt. Indien een robotmaaier in de buurt komt van iets dan stopt het direct met maaien.

Wat is belangrijk bij het kopen van een robotmaaier?

De aanschaf van een robotmaaier kan best even lastig zijn. Wanneer je niet bekend bent met grasmaaiers en in het bijzonder robotmaaiers kan de volgende informatie essentieel zijn. Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn bij de aanschaf.

Hoe groot is het gazon?

De eerste vraag die beantwoord dient te worden is: hoe groot is het gazon? Door het gazon te maaien weet je wat het maaioppervlakte is. Voor (bijna) iedere maaioppervlakte is er wel een geschikte maaier te vinden. Voor een groot gazon is een grotere batterij nodig, zodat de maaier het hele gazon kan maaien zonder in de problemen te komen.

Heuvels in uw tuin

Heeft u te maken met heuvels in uw tuin? Dan is het belangrijk dat u hier bij de aanschaf rekening mee houdt. Indien je te maken hebt met (steile) heuvels in de tuin, dan is het belangrijk dat je een krachtige maaier kiest.

Besturing van de maaier

Robotmaaiers zijn tot in zekere zin bestuurbaar. Op de maaier zelf vind je vaak enkele functies terug, maar ook zijn er tegenwoordige robotmaaiers te vinden waarmee je het apparaat volledig kan besturen met een smartphone of tablet. Deze maaiers zijn vaak voorzien van wifi waardoor je veel functionaliteiten hebt.

Veiligheid van de maaier

De meeste robotmaaiers beschikken tegenwoordig over sensoren die bescherming bieden tegen bijvoorbeeld huisdieren en kinderen. Echter, veel goedkopere modellen beschikken niet over deze functionaliteit. Het is goed om tijdens de aanschaf van de maaier op te letten of deze sensoren op het apparaat aanwezig zijn.

Bescherming tegen het weer

Een andere factor waar men tijdens de aanschaf rekening mee moet houden is de bescherming tegen het weer. De meeste robotmaaiers kunnen wel tegen een stootje, maar tijdens extra weersomstandigheden kan het verstandig zijn om de maaier naar binnen te halen. Voornamelijk in de wintermaanden doe je er goed aan om de maaier veilig binnen te zetten. Hierdoor raakt de maaier (en dan met name de accu) niet beschadigd door de weersomstandigheden.

Wat zijn de beste robotmaaiers?

De markt voor robotmaaiers is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Er komen steeds meer aanbieders bij op deze markt en je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Echter, anno 2020 zijn er een aantal topmaaiers die boven de rest van de maaiers uitsteken. Wij hebben deze maaiers voor jou opgesomd.

Wolf Garten Loopo M1000

Wolf Garten Loopo M1000

Een topmaaier is de Wolf Garten Loopo M1000. Deze maaier wordt geroemd vanwege de prettige besturing via de app op de smartphone. Dit apparaat maait tot 1000m2. De maaier is uitermate geschikt voor heuvelachtige tuinen, want hij kan hellingen tot 36 graden maaien.

Voordelen
 • Met app
 • Hellingen tot 36 procent, objecten en regen vormen voor deze robotmaaier geen enkel probleem
Nadelen
 • Lengte draad wat kort voor het maaioppervlakte
 • 1000 m2 in 'ideale omstandigheden', maar 500m2 is meer realistisch
Bekijk bij Bol » Bekijk bij Amazon »
Onze aanrader
Gardena Smart Sileno Life 1000

Gardena Smart Sileno Life 1000

Het merk Gardena is onder de meeste mensen wel bekend. De Sileno Life 1000 kan net als de bovenstaande maaiers tot 1000m2 maaien. Het grote voordeel van deze maaier is dat de maaier ook in de regen maait. Deze topmaaier is ook te bedienen met een app via de smartphone of tablet. Dit gebeurt met behulp van een wifi verbinding. Wilt u overigens geen gebruik maken van de bedieningsfunctionaliteit? Deze maaier is ook te verkrijgen zonder besturingsfunctionaliteit.

Voordelen
 • Met app
 • Hellingen tot 30 procent
 • Dankzij een botssensor stopt de Sileno Life direct met maaien wanneer hij obstakels raakt.
Nadelen
 • Lengte draad wat kort voor het maaioppervlakte
Bekijk bij Bol » Bekijk bij Amazon »
Gardena
      R80Li

Gardena R80Li

Een van de bestverkochte robotmaaiers is de Gardena R80Li. Deze scherp geprijsde robotmaaier is verkrijgen in een 380m2 en een 800m2 variant. Er zit diefstalbeveiliging op het apparaat die ervoor zorgt dat je met een gerust hart kan slapen. Het grote voordeel van deze maaier is de prijs. Het nadeel is dat die niet te besturen is via een app.

Voordelen
 • Hellingen tot 25 procent
Nadelen
 • De robotmaaier is niet met een app te bedienen
 • Geen regensensor
Bekijk bij Bol »
Robomow RC308u

Robomow RC308u

De Robomow RC308u is geschikt voor tuinoppervlaktes tot 800m2. Deze goede robotmaaier is te besturen met behulp van een app via de smartphone of tablet. Een ander groot voordeel van deze maaier is dat de maaier automatisch terugkeert naar het basisstation als het regent. Het maaimes van de Robomow RC308u is van torenhoge kwaliteit en daardoor zal het zich uit het veld laten slaan door harde objecten zoals stenen. Een nadeel van deze maaier is dat het geleverd wordt met 200 meter perimeterdraad, waar je al snel mee in de moeilijkheden komt. Echter, perimeterdraad is gemakkelijk te verkrijgen.

Voordelen
 • Met app
 • Hellingen tot 36 procent
 • Met regensensor.
Nadelen
 • Positie van het station kan niet overal
 • Doet er vrij lang over
 • Randmaaien is toch nog beperkt
Bekijk bij Bol » Bekijk bij Amazon »

Volgende Beste weegschalen met app

The Smart Home