Deprecated: Function strftime() is deprecated in /mnt/web116/a2/55/57212155/htdocs/site/templates/_uikit.php on line 834

Ring 3 vergelijken met Eufy deurbel

Veiligheid en toegang

Ring 3 of Eufy, wat zijn de verschillen wanneer we deze vergelijken? Er zijn natuurlijk vele verschillende slimme deurbellen op de markt, waarvan 2 grote bekende merken Ring en Eufy zijn. Ring, gebracht door Amazon is natuurlijk al langere tijd een bekende speler. Iets minder bekend maar zeker opkomend is Eufy. Naast slimme deurbellen brengt dit merk nog meer smart home apparaten op de markt, zoals slimme robotstofzuigers of beveiligingscamera's.

Ring heeft verschillende deurbellen in de collectie. We vergelijken in dit artikel de Ring 3 met de Eufy Video Doorbell. De Ring 3 heeft ook nog een Ring 3 plus, waarbij het enige verschil is dat deze een 4 seconden terugkijk functie heeft.

Verschillen tussen Ring 3 en Eufy Deurbel

De twee deurbellen zijn beide van heel goede kwaliteit, maar er zitten wel nogal wat verschillen tussen. We vergelijken de verschillen en sommen ze voor je op.

  • Abonnement - Het voornaamste verschil is het abonnement. Bij een Ring videodeurbel heb je om beelden in de cloud op te slaan en terug te kijken een Ring Protect Plan nodig, die begint vanaf 3 euro per maand. Bij Eufy worden de beelden lokaal opgeslagen in de Homebase, zodat je hier geen abonnement voor af hoeft te nemen.
  • Smart home platform - Ook dit is een belangrijk verschil wanneer je een slimme deurbel wilt aanschaffen. Eufy heeft zowel compatibiliteit met Google Assistent als Amazon Alexa, waar de Ring 3 alleen compatibel is met Alexa.
  • Kijkhoek - De Ring 3 heeft een kijkhoek van 160x84 graden, waar de Eufy een kijkhoek heeft van 120x90 graden. Met de Ring kun je dus iets meer zien in de breedte van wat er voor je deur afspeelt. 
  • Video kwaliteit - Hoewel de kwaliteit van de Ring 3 met een resolutie van 1920x1080 px (Full HD) zeer goed is, heeft Eufy een indrukwekkende resolutie van 2560x1920 pixels.
  • Tune - De standaard en enige beltoon bij de Ring is natuurlijk het bekende deuntje van de reclame. Bij Eufy heb je de mogelijkheid om uit meerdere tunes te kiezen.

Kijkhoek vergelijken Eufy deurbel met Ring 3

Overeenkomsten tussen de Ring 3 en Eufy slimme deurbel

Hoewel er belangrijke verschillen zijn tussen de twee deurbellen, zijn er ook veel overeenkomsten. We zetten ze voor je op een rijtje.

  • Voeding - Zowel de Eufy als de Ring 3 kunnen op zowel batterij draaien als netstroom aangesloten worden. 
  • Opnamefunctie - Met de opnamefunctie bewaren beide deurbellen beelden van wie er voor de deur heeft gestaan. Zo kijk je niet alleen live mee, maar zie je ook terug wie er bij je aan heeft gebeld.
  • Ingebouwde microfoon en speaker - Met de ingebouwde microfoon en speaker kun je makkelijk praten met degene die voor je deur staan. Handig wanneer je niet thuis bent en toch even aan de postbode wilt laten weten dat hij je pakketje bij de buren kan afleveren!
  • Bewegingsdetectie sensor - Beide deurbellen hebben zogenaamde detectie-zones die je kunt instellen in de app. Zo geef je aan dat de app meldingen moet geven of moet starten met opnemen wanneer er mensen precies in dat gebied lopen. Zo voorkom je dat je meldingen krijgt als er voorbijgangers lopen.

Ring 3 met Eufy deurbel vergelijken

We zetten de specificaties van de deurbellen eens naast elkaar.

Product Ring 3 Eufy Deurbel
Video resolutie 1920x1080 2560x1920
Kijkhoek 160x84 120x90
Smart Home Platform Amazon Alexa Amazon Alexa, Google Assistant
Aansluiting Batterij/Netstroom Batterij/Netstroom
Opslag beelden Cloud Cloud of Lokaal
Abonnement 3 euro per maand Geen
Homebase/Chime meegeleverd Nee Ja
Prijs +/- 199,- +/- 244,-
Ring 3 videodeurbel

Ring 3 videodeurbel

Doordat Ring onderdeel is van Amazon, is de integratie met Alexa natuurlijk subliem. Wanneer je dus al apparaten hebt aangesloten op een alexa apparaat, is dit eigenlijk al gelijk de beste keuze om aan te schaffen. 

Naast de goede integratie met Amazon Alexa, staat de Ring deurbel ook bekend om de hoge beeldkwaliteit, geavanceerde bewegingsdetectie en zogenaamde privacy zones. Deze blijken uit de reviews bij Eufy toch iets minder goed te werken. 

Werkt met:

 Amazon Alexa

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »Amazon.nl »
Eufy deurbel

Eufy deurbel

Het grote voordeel van de Eufy deurbel is natuurlijk de lokale opslag en is zonder abonnement perfect bruikbaar. In tegenstelling tot de Ring deurbel heb je dus geen maandelijks abonnement nodig (dit biedt Eufy wel aan, maar is niet nodig). 

Daarnaast komen de beeldkwaliteit en heel erg overeen met, of zijn soms juist beter dan de Ring deurbel. De Eufy deurbel werkt zowel op batterij als bedraad, maar de bedraade variant is alléén verkrijgbaar via Amazon Nederland

Werkt met:

 Google Assistant

 Amazon Alexa

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »Amazon.nl »

Dus is Eufy of Ring meer voor mij geschikt?

Wanneer we kijken naar opslag kijken, is Eufy de betere deurbel om aan te schaffen. Je hebt dan geen abonnement nodig, en kijkt je beelden terug vanaf je lokale opslag. Ook qua resolutie is de Eufy beter, maar de kijkhoek minder dan de Ring. Wanneer je je slimme deurbel aan je Google Assistent wilt koppelen, is de Eufy de winnaar. Ring heeft namelijk geen ondersteuning met Google Assistant.

Eufy deurbel reviews

Gebruikers zijn zeer te spreken over de beeldkwaliteit en kijkhoek van de ingebouwde camera. Ook de lokale opslag op de homebase is een functionaliteit waar veel gebruikers tevreden over zijn. Met de 16 gb opslag ruimte heb je ongeveer plaats voor 5000 opnames, en kijk je gemakkelijk terug via de app.

Over de meegeleverde schroeven zijn gebruikers niet zo te spreken, de kwaliteit is slecht. Je kunt dus beter eigen schroeven gebruiken om de deurbel goed te bevestigen. 

 

Ring 3 reviews

 


Volgende Vergelijken: Ring 3 of Google Nest Hello

The Smart Home