Deprecated: Function strftime() is deprecated in /mnt/web116/a2/55/57212155/htdocs/site/templates/_uikit.php on line 834

Beste weegschalen met app

Gezondheid

Misschien wil jij graag een gezondere leefstijl aannemen of misschien ben je van plan om enkele kilo's te verliezen. Wat de reden ook is, een slimme weegschaal kan thuis niet ontbreken! Ben je benieuwd naar wat de beste slimme weegschaal is voor jou? Lees dan snel verder, want hieronder ontdek je wat de beste slimme weegschalen op de markt zijn!

Wat is een slimme weegschaal precies?

Een slimme weegschaal is een personenweegschaal die je met een app met je smartphone of tablet kunt verbinden. Dat is handig, omdat je dan via de app allerlei statistieken kunt bekijken, waardoor je makkelijker op gewicht kunt blijven. Er zijn heel wat verschillende slimme weegschalen op de markt en elke slimme weegschaal heeft zo zijn eigen smart functies, veel meer dan met een normale weegschaal. Over het algemeen kan je met de meeste slimme weegschalen je vetpercentage, je BMI en vaak ook je spiermassa berekenen. Met behulp van Bluetooth of Wi-Fi sturen deze weegschalen dan informatie door naar je smartphone of tablet. Ook kan je met een slimme weegschaal meerdere gebruikersprofielen instellen, zodat jij alleen je eigen gegevens ziet.

Welke weegschaal past het beste bij jou?

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende types van weegschalen. En ook als je voor een slimme weegschaal kiest, is er keuze genoeg. Wat voor jou de beste personenweegschaal is, hangt af van een aantal factoren. Welk budget kan je vrijmaken? Waarvoor ga je de weegschaal precies gebruiken? Hieronder enkele tips over hoe je de beste personenweegschaal vindt!

 • Ga na wat je precies wilt meten met de weegschaal. Als je bijvoorbeeld alleen je gewicht en vetpercentage wilt meten, is een goedkoop model al meer dan voldoende. Wil je echter mee geavanceerde opties, dan kom je in een iets hoger segment die meer functionaliteiten bieden. Let daar dus op bij de aanschaf.

 • Hoeveel personen gaan gebruik maken van de weegschaal? Slimme weegschalen hebben over het algemeen de mogelijkheid meerdere profielen in te stellen. Op deze manier komen alleen jouw gegevens in je app te staan, en zie je niet die van je huisgenoten. Het maximaal aantal gebruiksprofielen dat je kunt instellen verschilt echter.

 • Hoe nauwkeurig moet de weegschaal zijn? De meeste weegschalen zijn tot op 100 gram nauwkeurig. Dit staat netjes bij de specificatie van elke weegschaal aangegeven. Er zijn ook weegschalen waar de meting nóg nauwkeuriger is. Hier betaal je natuurlijk wel wat extra voor!

Beste slimme weegschalen met app

We zetten de beste slimme weegschalen voor je op een rij, met ieder zijn eigen kwaliteiten.

Fitbit Aria 2

Fitbit Aria 2

Onze keuze voor fitbit gebruikers

Het bekende smartwatch met Fitbit heeft ook een slimme weegschaal, die naadloos samenwerkt met je huidige fitbit app. De weegschaal kan tot 8 persoonsprofielen aanmaken en meet je gewicht, BMI, vetpercentage en je spiermassa. De weegschaal kan je per gebruikersprofiel instellen op een 'leanmode', speciaal voor intensieve sporters zodat de metingen nauwkeuriger worden.

Voordelen

 • Naadloze integratie met fitbit app
 • 'Lean' mode voor intensieve sporters

Nadelen

 • Prijzig
Bekijk bij Bol.com » Bekijk bij Amazon.nl »
Withings Body+ Smart

Withings Body+ Smart

Onze keuze voor een voordelige, uitgebreide slimme weegschaal

Withings Body+ Smart personenweegschaal is een weegschaal die meer waarden meet dan een standaard slimme weegschaal. Uitstekend dus als je op zoek bent naar een model die wat uitgebreidere analsyes doet. De Withings Body+ Smart meet je gewicht, BMI, vetgehalte, vochtgehalte, spiermassa, botmassa, dagelijkse caloriebehoeften, hartslag in rust, en de luchtkwaliteit van je omgeving. Aardig wat dus voor een weegschaal!

Voordelen

 • voordelig
 • veel waardes voor uitgebreide analyse

Nadelen

 • Uit reviews blijkt dat de spier- en vetmassa niet heel nauwkeurig is
Bekijk bij Bol.com » Bekijk bij Amazon.nl »
Medisana BS 440

Medisana BS 440

Onze keuze voor een basis slimme weegschaal

Ben je opzoek naar een goedkope personenweegschaal die toch een goede kwaliteit heeft? Dan kan je het best kiezen voor de Medisana BS 440. Dit is een goed presterende personenweegschaal voor een voordelige prijs. Deze personenweegschaal is makkelijk om te gebruiken, dankzij de touchscreenknoppen. Het instellen van je profiel is erg simpel en ook de app is eenvoudig om te gebruiken. Hoewel deze personenweegschaal voordelig is, heeft hij toch erg veel functies. Je kunt deze weegschaal gebruiken om je vetpercentage, gewicht, vochtgehalte, spier- en botmassa mee te berekenen. Ook deze weegschaal kan tot 8 personen bij houden. Kortom, met deze personenweegschaal heb je alles wat je nodig hebt voor een voordelige prijs!

Voordelen

 • erg voordelig
 • groot geheugen

Nadelen

 • erg voordelig
 • groot geheugen
Bekijk bij Bol.com »
Omron VIVA

Omron VIVA

Onze keuze voor meten van visceraal vet

Het vet in je lichaam bestaat eigenlijk uit 2 soorten, namelijk visceraal en subcutis. Het viscerale vet is vet dat om je ingewanden zit. Teveel visceraal vet kan er dus voor zorgen dat het je organen in verdrukking brengt. De Omron VIVA is dus in staat niet alleen je vetpercentage te berekenen, maar ook wat daarvan visceraal vet is. Verder meet de weegschaal ook je BMI, caloriebehoeften in rust (BMR), spiermassa, vetpercentage en caloriebehoeften in activatie (AMR).

Voordelen

 • Voordelig
 • Meten van visceraal vet

Nadelen

 • Maar tot 4 gebruikersprofielen
Bekijk bij Bol.com » Bekijk bij Amazon.nl »

Volgende Smart Home Starterspakketten

The Smart Home