Deprecated: Function strftime() is deprecated in /mnt/web116/a2/55/57212155/htdocs/site/templates/_uikit.php on line 834

Google Nest Hello vergelijken met Eufy deurbel

Veiligheid en toegang

Google Nest Hello met Eufy vergelijken. Beide een slimme deurbel die compatibel is met Google Assistent, en daardoor beide een zeer geschikte keuze voor de Google Nest Hub eigenaar. Maar als beide een goede keus zijn, welke moet je dan kopen?

We zetten alle verschillen en overeenkomsten van de Google Nest Hello en de Eufy slimme deurbel voor je op een rijtje, zodat je de juiste keuze kan maken!

Verschillen tussen de Google Nest Hello en Eufy slimme deurbel

Wat is het verschil tussen beide slimme deurbellen? Je wilt natuurlijk voordat je een slimme deurbel weten wat welke deurbel kan, en daarbij geven de verschillen de doorslag. We zetten de verschillen tussen de Nest Hello en Eufy op een rijtje:

 • Abonnementskosten - Het belangrijkste verschil voor vele zijn de abonnementskosten. Waar het opslaan van beelden bij Google in de cloud een abonnement vanaf 3 euro per maand vereist, is dit bij Eufy niet het geval, aangezien deze beelden lokaal op de meegeleverde homebase worden opgeslagen .
 • Video resolutie - Hoewel de resolutie van de Google Nest Hello zeer goed is (1920x1080, Full HD) is de resolutie van de Eufy cam nóg beter, namelijk 2560x1920 (2K). Dit is vooral handig bij de zoomfunctie, die ook alléén op de Eufy beschikbaar is, zodat je beeld ook ingezoomd scherp blijft.
 • Kijkhoek - De camerahoek van de Nest Hello is 160x160, je ziet dus horizontaal evenveel als verticaal wat je een vierkant beeld geeft. De hoek van Eufy is 120x90 wat een meer breedbeeld achtige kijk geeft.
 • Continue opnames - Bij de Eufy deurbel heb je de mogelijkheid om 3 seconden vóór dat iemand op de bel drukt terug te kijken, de Nest Hello neemt 24/7 op met een Nest Aware abonnement en kun je dus langer terug kijken.
 • Stroomvoorziening - Waar de Google Nest Hello alleen bedraad gebruikt kan worden, heb je bij de Eufy keuze tussen batterij én netstroom.
 • Prijs - Last but not least uiteraard de prijs. De Google Nest Hello is op het moment van schrijven bij Coolblue 244,- waarbij de Eufy inclusief Homebase 198,99 is.

kijkhoek vergelijken nest hello eufy deurbel

Overeenkomsten tussen de Nest Hello en Eufy deurbel

Naast de verschillen zijn er ook veel overeenkomsten tussen de twee deurbellen, waardoor je eigenlijk niet echt een verkeerde keus kunt maken. We sommen ze op:

 • Bewegingsdetectie - Beide deurbellen hebben de mogelijkheid om zone's te selecteren waar de camera een notificatie moet sturen wanneer hier iets beweegt. Zo krijg je alleen een melding wanneer er iemand voor je deur staat, en niet wanneer een voorbijganger op de stoep loopt.
 • Ingebouwde speaker en microfoon - Met de ingebouwde speaker en microfoon kun je met beide deurbellen gemakkelijk communiceren met degene die voor je deur staat.
 • Waterbestendig - Beide deurbellen zijn waterbestendig, dus zijn ze bestand tegen het Hollandse weertje!
 • Nachtmodus - Beide deurbellen hebben een camera met nachtmodus, zodat je ook s'avonds kunt zien wat er buiten gebeurt.
 • Smart home platformen - Beide deurbellen kun je met je stem aansturen met zowel Google Assistent als Amazon Alexa.

Nest Hello en Eufy deurbel specificaties vergelijken

We vergelijken de specificaties van de deurbellen en zetten ze voor je op een rij!

Product Google Nest Hello Deurbel Eufy deurbel
Video resolutie 1920x1080 2560x1920
Kijkhoek 160x160 120x90
Smart Home Platform Amazon Alexa, Google Assistant Amazon Alexa, Google Assistant
Aansluiting Netstroom Batterij/Netstroom
Opslag beelden Cloud (betaald) Lokaal
Abonnement Vanaf 3 euro per maand Geen
Homebase/Chime meegeleverd NVT Ja
Prijs +/- 244,- +/- 199,-

Dus is Nest Hello of Eufy de beste slimme deurbel voor jou?

Beide deurbellen zijn uitstekende keuzes voor een slimme deurbel die zowel met Google Assistent als Amazon Alexa werken. Ook zijn ze allebei voorzien van functies zoals praten met degene die voor je deur staat, bewegingsdetectie en nachtmodus.

De verschillen komen voornamelijk neer op de opslagwijze. Waar je bij Nest Hello een abonnement nodig hebt om de beelden in de cloud op te slaan, is het voordeel bij Eufy dat de beelden lokaal, op de homebase, worden opgeslagen en dus geen abonnementskosten vereisen. Verder zitten er nog wat kleine verschillen tussen de modellen, zoals de kijkhoek, videoresolutie, continue opname, stroomvoorziening en natuurlijk de prijs.

Google, een gevestigde naam in de smart home wereld

Waar je eigenlijk geen verkeerde keus kan maken wanneer je een Google product aanschaft, heeft de Nest Hello toch wat verschillen met het opkomende smart home merk Eufy. Waar er in de technische specificaties Eufy net iets beter is, ga je dit in het algemene gebruik van de deurbel niet merken. Het komst dus echt aan op persoonlijke voorkeur.

Eufy, opkomend merk met goede specificaties

Eufy is daarentegen een iets minder bekend merk, maar zeker een goede nieuwkomer op de smart home markt. Naast deurbellen is Eufy ook bekend van slimme beveiligingscamera's, robotstofzuigers, slimme deursloten en alarmsystemen.

Qua specificaties is de Eufy deurbel dus net wat beter wanneer je deze vergelijkt met de Nest Hello. Met een betere videoresolutie, zoom mogelijkheid, geen abonnementskosten, en een net iets betere aanschafprijs, is dit voor veel gebruikers de doorslag om een Eufy deurbel aan te schaffen.


Volgende Philips Hue alternatief

The Smart Home