Deprecated: Function strftime() is deprecated in /mnt/web116/a2/55/57212155/htdocs/site/templates/_uikit.php on line 834

Beste slimme verlichting

Keuken en huishouden

Een van de meest bekende voorbeelden van een Smart Home is toch wel slimme verlichting. De zin ‘Hey Google, zet de lampen aan’, is daarmee ook wel het meest uitgesproken commando tegen een Smart Home Hub

We bespreken de meest bekende merken, en misschien wat onbekende merken die slimme verlichting aanbieden, en geven daarbij de voor- en nadelen bij elk merk, zodat jij de beste slimme verlichting voor jouw situatie kunt kiezen.

Philips Hue verlichting slimme

Philips Hue slimme verlichting

Het bekendste merk op de markt met slimme verlichting is toch wel Philips Hue. Philips biedt met zijn Hue serie een grote range aan lampen, armaturen en de bijbehorende accessoires. Voor alle soorten ruimtes, binnen en buitenshuis heeft Philips Hue een oplossing. Voor de verschillende fittingen (grote fitting E27, kleine fitting E14 of de G10 fitting voor functioneel licht voor bijvoorbeeld in de keuken) heeft Philips oplossingen, en zelfs meer zoals een lightstrip of the Philips Hue Go wat een losse lamp is en dus draadloos te gebruiken.

Verder heeft Philips een onderscheid gemaakt in de White en White and Color lampen. White lampen bevatten alleen verschillende tinten wit, waarbij white en color eigenlijk alle kleuren van de regenboog beschikbaar zijn en je dus extra kleuren kunt kiezen van je licht. 

Alle lampen zijn binnen te gebruiken, maar Philips heeft ook een speciale outdoor lijn met lampen die bestand zijn tegen weersomstandigheden. Zo hoef je je niet druk te maken om je lampen wanneer het gaat regenen buiten. Philips Hue biedt handige starterspakketten aan zodat je gelijk aan de slag kunt.

Voordelen

 • Vele verschillende lampen verkrijgbaar
 • Heel erg gebruiksvriendelijk
 • Met veel Smart home platformen te koppelen

Nadelen

 • De lampen, en vooral de White and Color lampen, zijn best prijzig

Bekijk alle Philips Hue lampen »
Ikea verlichting slimme

Slimme verlichting van Ikea

Ook ikea is sinds kort met een bedrijfstak begonnen met slimme apparaten. Een onderdeel daarvan zijn de slimme verlichting, namelijk de Trådfri-lampen. Ikea verkoopt alleen losse lampen in de bekende fittingen (e27, e14 en gu10) en de daarbij behorende accessoires zoals dimmers en bewegingssensoren. Ook bij Ikea zijn er white, en white and color lampen verkrijgbaar. In tegenstelling tot Philips Hue zijn ook de white en color nog steeds heel betaalbaar. Deze lampen zijn door de consumentenbond uitgeroepen als beste koop in oktober 2019.

Voordelen

 • Betaalbare lampen
 • Beste koop consumentenbond oktober 2019
 • Te koppelen met bijvoorbeeld Google Assistent en andere platformen

Nadelen

 • Geen weerbestendige lampen voor buiten verkrijgbaar
 • Om ze met andere platformen te koppelen voor spraakbesturing, heb je nog steeds de Tradfri hub (bridge) nodig én een Smart Home Hub van bijvoorbeeld Google.
Bekijk alle slimme verlichting van Ikea »
TP-link verlichting slimme

Slimme lampen van TP-Link

Ook het router merk TP-Link heeft slimme verlichting verkrijgbaar. Deze lampen hebben in tegenstelling tot de Ikea en Philips Hue lampen géén hub nodig om ze te gebruiken. De lampen bedien je gemakkelijk met de app voor Android en iOS. Ook zijn deze lampen te koppelen met zowel Google Assistent als Amazon Alexa. 

Voordelen

 • Geen hub nodig om de lampen te gebruiken
 • Makkelijk in gebruik
 • Gebruiksvriendelijke app

Nadelen

 • Net zoals bij Philips Hue zijn de multicolor lampen aan de prijzige kant
 • App alleen in het engels verkrijgbaar
Bekijk alle slimme verlichting van TP-Link »
Action verlichting slimme

Action slimme lampen - LSC Smart Connect

Zelfs de action heeft een assortiment producten voor jouw smart home. De LSC Smart Connect lijn heeft verschillende slimme producten uiteenlopend van slimme verlichting, beveiligingsproducten tot slimme stekkers. De slimme lampen van LSC Smart Connect bieden zelfs ondersteuning voor Google Assistant en Amazon Alexa. 

De LSC Smart Connect app om de lampen te besturen is gratis te downloaden voor Android en iOS. De lampen zijn verkrijgbaar in de grote fitting, kleine fitting en spotjes. Met een zeer lage prijs (7,95) per lamp ligt dit nog lager dan de prijs van Ikea, en dit zijn ook nog eens kleur-lampen(!). De bouwkwaliteit van dit merk doet ook zeker niet onder in vergelijking met de grote merken.

Voordelen

 • Prijs/kwaliteit zeer goed
 • Ook filament lampen in warm white tint verkrijgbaar

Nadelen

 • Veranderen van een lamp kleur heeft een kleine vertraging
 • Sommige filament lampen hebben hoge pieptoon
 • Smart Home Hub met Google Assistent of Amazon Alexa nodig wanneer je dit wilt koppelen.
Bekijk alle slimme verlichting van Action »

Dus welke slimme verlichting is het beste voor mij?

Zoals je al ziet zijn er vele verschillende merken, de ene wat betaalbaarder dan de andere. Het is dus aan jou hoeveel geld je over hebt voor je Slimme verlichting, en of je bijvoorbeeld een bridge handig vind of juist niet. Voor een klein bedrag heb je dus al kwalitatief goede lampen bij de action, die je zelfs met je smart home hub met google assistent of alexa kunt koppelen.

Wanneer je een complete oplossing wilt hebben voor zowel binnen- als buitenshuis dan is Philips Hue de beste keuze voor jou. Met een groot assortiment aan binnen en buitenlampen en een groot aantal compatibel platformen is dit de meest complete keuze.


Volgende Wat is een slimme deurbel en welke is de beste?

The Smart Home