Deprecated: Function strftime() is deprecated in /mnt/web116/a2/55/57212155/htdocs/site/templates/_uikit.php on line 834

Beste slimme deurslot

Veiligheid en toegang

Een slim deurslot is echt iets voor de meer ervaren smart home eigenaar. Na slimme verlichting, robotstofzuiger of slimme thermostaat, is dit meestal de volgende stap voor mensen die hun smart home nog een extra stapje hoger willen tillen. Nooit meer onderweg zijn en denken 'Heb ik de deur wel op slot gedaan?', dat wil toch iedereen?

Zo'n slim deurslot moet natuurlijk wel aan een aantal eisen voldoen. Zeker voor de beveiliging van je huis wil je dat deze zeer betrouwbaar is en goed beveiligd zodat hackers niet zomaar bij je in kunnen breken. We lichten de beste slimme deursloten van dit moment voor je uit, zodat je het beste slimme slot voor jou kunt kiezen!

Beste slimme deursloten van dit moment

Onze aanrader
Nuki Smart Lock 2.0

Nuki Smart Lock 2.0

De Nuki is het bekende slimme deurslot op de markt. Met meer dan 150.000 verkochte deursloten en een gecertificeerd slot is een miskoop hier niet aan de orde. Je installeert het slot gemakkelijk binnen 3 minuten op je huidige slot zowel met of zonder schroeven door de 2 verschillende mounts die meegeleverd zijn.

Je opent je deur via de app, of met de auto-lock en unlock zodat je je telefoon niet meer hoeft te pakken. Ook regel je toegang van familieleden eenvoudig via de app en heb je ook een overzicht wanneer er wie is binnen gekomen of weg gegaan.

Door je Nuki uit te breiden met de bridge kun je zelfs als je niet thuis bent je deur van het slot halen, om bijvoorbeeld vrienden of familie in huis te laten. Ook biedt de bridge de mogelijkheid om je slimme deurslot te koppelen met smart home assistenten Amazon Alexa, Google Assistent, en Apple Homekit. Of breid je Nuki uit met de Fob, zodat je ook de mogelijkheid hebt met een pincode je deur te openen.

Voordelen:

 • Installatie op bestaand slot
 • Geen boor nodig
 • Toegang regelen via de app
 • Werkt met apple watch

Nadelen:

 • Bridge benodigd voor integratie spraak assistenten
 • Je sleutel zit permanent in de deur, hierdoor is het niet bij elk type cilinder mogelijk om de deur alsnog met de sleutel te openen.
 • Werkt op batterijen

Werkt met:

 Google Assistant

 Amazon Alexa

 Apple HomeKit

 IFTTT

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »Amazon.nl »
Bold Smart Lock SX-33

Bold Smart Lock SX-33

Bold is een Nederlands smart home bedrijf achter de Bold Smart Lock SX-33. In tegenstelling tot de Nuki vervangt de Bold Smart Lock je huidige cilinder, zo weet je wél zeker dat dit slot op alle deuren past. Ondanks dat is de installatie nog steeds makkelijk te doen. Je schroeft je huidige cilinder eruit en plaats de Bold Smart Lock in je deur.

Ook de Bold Smart Lock open je met je app, of gebeurt vanzelf door de auto-activatie die zit ingebouwd. Regel toegang van familieleden ook eenvoudig via de app.

Wanneer je geen smartphone bij de hand hebt, open je de deur door gebruik te maken van de Backup Pincode. De pincode 'toets' je in door de deurknop te draaien. Ook kun je wanneer je niet thuis bent je deur ontgrendelen, je hebt hier echter wel een bridge voor nodig.

Voordelen:

 • Makkelijke installatie

Nadelen:

 • Werkt niet met apple watch
 • Huidige slot vervangen
 • Geen integratie met spraak assistenten

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »
Yale Linus Smart Lock

Yale Linus Smart Lock

Net zoals de Nuki is de Yale Linus Lock een slim deurslot die je op je huidige slot zet. Zo hoef je dus niet in de weer met het vervangen van je cilinder. Je monteert eerst het opzetplaatje, doet je normale sleutel in het sleutelgat en zet vervolgens het slimme deurslot erop.

Naast het openen en sluiten van de deur via je app, zie je ook wie er het huis is binnengetreden of heeft verlaten via de activiteiten feed in de app. Wanneer je de extra bridge aanschaft, kun je ook wanneer je niet thuis bent je deur openen en sluiten, handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent en familie thuis moet toch even in huis zijn.

Wanneer je de bridge hebt aangeschaft is het ook mogelijk om met Google Assistent en Apple HomeKit de deur met je stem te openen of te ontgrendelen.

De Yale Linus heeft ook de mogelijkheid om locatie voorziening aan te zetten, zodat de deur automatisch van het slot gaat wanneer je aan komt lopen.

Voordelen:

 • Installatie op bestaand slot
 • Toegang regelen via de app
 • Werkt met apple watch

Nadelen:

 • Bridge benodigd voor integratie spraak assistenten
 • Je sleutel zit permanent in de deur, hierdoor is het niet bij elk type cilinder mogelijk om de deur alsnog met de sleutel te openen.
 • Werkt op batterijen

Werkt met:

 Google Assistant

 Apple HomeKit

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »Amazon.nl »
Netatmo Smart Lock

Netatmo Smart Lock

Dan een slot die anders werkt dan eerder genoemde. Netatmo is een jong frans bedrijf dat vanaf 2011 in een record tempo een grote naam is geworden in de Smart Home wereld. Naast slimme beveiligingscamera’s, slimme weersensoren en een slimme rookmelder komt het bedrijf nu dus met een slim deurslot.

Naast dat je dit slot, net zoals de voorgaande, met je app kan openen en sluiten, komt Netatmo met fysieke sleutels. Geen sleutels zoals je die gewend bent, maar sleutels zonder kartels en met NFC verbinding. Je kunt de sleutels in de app toewijzen als toegangssleutel zodat je ook de deur uit kan zonder smartphone. Sleutel kwijt of gestolen? Geen probleem, je verwijderd ze gewoon weer uit je app zodat de sleutel geen toegang meer verleend tot je huis.

De Netatmo wordt ieder moment op de markt verwacht. Stay tuned!

Werkt met:

 Apple HomeKit

Slimme deursloten vergelijken

Product Nuki Smart Lock 2.0 Bold Smart Lock SX-33 Yale Linus Smart Lock Netatmo Smart Lock
Montage Op huidig deurslot Vervangt huidige cilinder Op huidig deurslot Vervangt huidige cilinder
Geschikt voor Eurocilinder Eurocilinder, Driepuntslot Eurocilinder, Driepuntslot Eurocilinder
Bridge nodig voor wifi verbinding Ja Ja Ja NVT
Smart Home Platform Apple Homekit, Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT, Homey, Olisto Geen Apple Homekit, Google Assistant Geen
Stroom voorziening Batterij Batterij Batterij Batterij
Prijs +/- 199,- +/- 199,- +/- 248,99 Nog niet bekend

Hoe werkt een slim deurslot?

Op huidig slot of vervangen cilinder

Wanneer je je slimme deurbel installeert, kan dit op twee verschillende manieren. De Nuki installeer je bijvoorbeeld op je huidige slot. Je monteert de montage plaat op het slot, steekt je sleutel in je deur, en monteert vervolgens het slimme slot hierop.

Een ander manier, zoals bij de Bold Smart lock bijvoorbeeld het geval is, is het vervangen van je cilinder. Installeer eerst je nieuwe deurslot met de app. Draai vervolgens de oude cilinder uit je deur, en vervang deze door je nieuwe slimme deurslot. Monteer de nieuwe knoppen op je slot en je kunt er gelijk gebruik van maken!

Bluetooth of wifi?

Over het algemeen werken slimme deursloten via bluetooth. Je verbind via bluetooth je telefoon met het slot en zo via de app je deur openen of op slot doen. Om een slim deurslot ook te kunnen besturen via wifi, heb je meestal een bridge nodig.

Hoe open ik de deur?

Alle deursloten open je gemakkelijk met de app. Sommige deursloten hebben ook locatievoorziening ingebouwd, zodat wanneer je telefoon in de buurt is automatisch het slot open gaat, zodat je niet je telefoon erbij hoeft te pakken wanneer je met een tas vol boodschappen voor de deur staat.

Smart home assistenten compatibiliteit

Slimme deursloten zoals de Nuki kun je koppelen met smart home assistenten zoals Amazon Alexa, Google Assistent en Apple Homekit. Zo kun je met je stem je deur op slot doen, of juist van het slot af halen. Soms heb je echter wel een bridge nodig om je deurslot te kunnen verbinden met wi-fi, en dus met je spraak assistent.

Batterijen leeg?

Wanneer je deurslot op batterijen werkt, is het natuurlijk niet handig als je je deur niet meer kan ontgrendelen. Gelukkig geeft je app op tijd aan wanneer je je batterijen moet vervangen. Wanneer ze toch leeg zijn kan je (bij sommige cilinders) met je eigen sleutel je deur nog openen. Wanneer dit met jouw cilinder niet kan, is het handig om de batterijen tijdig te vervangen ;-).


Volgende Coolblue Energie

The Smart Home