Deprecated: Function strftime() is deprecated in /mnt/web116/a2/55/57212155/htdocs/site/templates/_uikit.php on line 834

De beste slimme rookmelder

Veiligheid en toegang

Wil je je huis zo veilig mogelijk maken? Dan mag een slimme rookmelder niet ontbreken. Met een slimme rookmelder zorg jij ervoor dat je een veilig en slim huis hebt. We hebben uitgezocht welke slimme rookmelders er zijn en met welke platformen ze samen werken. Ook hebben we gekeken naar de prijs, de kwaliteit en verkrijgbaarheid. Om de keuze voor jou gemakkelijk te maken hebben wij de 3 beste slimme rookmelder voor jou geselecteerd. 

Tips voordat je een slimme rookmelder koopt

Kijk welke aansluitingen je nodig hebt

Kies voor een slimme rookmelder op batterijen als je geen stroomaansluiting hebt. Beschik je over stroom op de rookmelder locatie? Kies dan voor een rookmelder met vaste stroom aansluiting

Bepaal hoeveel rookmelders je nodig hebt

De Nederlandse overheid adviseert om in iedere ruimte een rookmelder te plaatsen. Wil je voor een volledig slim huis gaan? Plaats dan in iedere kamer een slimme rookmelder

Aan welk platform moet de slimme rookmelder verbonden worden

Maak je gebruik van een Google Home? Neem dan een slimme rookmelder die kan werken met Google Home. Of kies voor de slimme rookmelder met Apple Home ondersteuning bij gebruik van Apple apparatuur. Er zijn ook slimme rookmelders met Philips Hue ondersteuning zodat je lampen gaan branden bij rook. Wel zo handig als jij de uitweg zoekt!

Wil je een slimme rookmelder met of zonder koolmonoxide melder?

Wij raden een slimme rookmelder zonder koolmonoxide melder aan. Waarom? Omdat de beste bevestigings locatie voor een rookmelder aan het plafond is en voor een koolmonoxide melder is dit 1.5meter vanaf de grond.

Top 3 beste slimme rookmelders

Onze aanrader
Netatmo Slimme Rookmelder

Netatmo Slimme Rookmelder

Onze beste keuze voor een slimme rookmelder!

Deze rookmelder is per stuk of per 3 verkrijgbaar. Met wifi en bluetooth geïntegreerd ontvang je altijd een melding. Werkt volledig op batterijen en die gaan 10 jaar mee. Voert automatisch controles uit op batterij status, wifi status en rooksensor status. Werkt met Google Home, Apple Home en Philips Hue samen.

Werkt met:

 Google Assistant

 Apple HomeKit

 IFTTT

 Philips Hue

 Home Assistant

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »Amazon.nl »
Ook goed
Google Nest Protect V2 Batterij

Google Nest Protect V2 Batterij

Onze keuze voor integratie met andere Nest producten.

Een slimme rookmelder met ingebouwde koolmonoxide melder. Door de uitgebreide functies is deze vrij prijzig maar het biedt de meeste mogelijkheden. Direct te koppelen met Google Home. Werkt ook samen met Philips Hue. Heb je meerdere Nest producten in huis? Dan kan je die allemaal aan elkaar koppelen.

Werkt met:

 Google Assistant

 IFTTT

 Philips Hue

 Home Assistant

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »Amazon.nl »
Fibaro Smoke Sensor

Fibaro Smoke Sensor

Onze keuze voor de goedkoopste slimme rookmelder voor gebruik met Toon

De slimme rookmelder van Fibaro kan je direct koppelen met je Toon thermostaat. Detecteert de rookmelder brand? Dan ontvang je via je Toon app een melding. Helaas ondersteund deze rookmelder van Fibaro geen koppeling met Google Home, Apple Home en/of Philips Hue.

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »Amazon.nl »

Slimme rookmelder met Philips Hue koppelen

Heb je een Nest of Netatmo slimme rookmelder gekocht? Koppel hem dan gemakkelijk aan je Philips Hue lampen. Hierdoor gaan alle lampen aan zodra er rook gedetecteerd wordt. Zo kan jij eenvoudig de weg naar buiten vinden als je huis vol met rook staat. Maar hoe koppel je de slimme rookmelder aan Philips Hue?

Google Nest Protect koppelen met Philips Hue

Doordat de Nest slimme rookmelders ook een bewegingssensor hebben kan je hierdoor ook de bewegingsmelder gebruiken in Hue. Zo koppel je de Nest slimme rookmelder met Hue:

 1. Ga naar https://nest.meethue.com
 2. Klik op “Get Started”
 3. Volg de stappen op het scherm
 4. Login met je Hue Account
 5. Log hierna in met je Nest account
 6. Stel nu in wat er moet gebeuren zodra er rook gedetecteerd wordt
  • Wij hebben ingesteld dat alle lampen op 100% moeten branden zodra er rook is. Zo kom je gemakkelijk uit je huis als er brand is.
    

Netatmo koppelen met Philips Hue

Het koppelen van je Netatmo slimme rookmelder is ingewikkelder. Hiervoor moet je namelijk een koppeling maken met de “If This Than That service”, ookwel “IFTTT” genoemd. Neem hiervoor wat tijd en volg deze stappen:

 1. Installeer de IFTT app op je smartphone
 2. Maak een account aan bij IFTT nadat de app geïnstalleerd is
 3. Volg hierna de stappen van Netatmo om IFTT te koppelen. Lees hiervoor deze pagina
 4. Maak via je IFTT app een automatisering aan om je Hue lampen aan te zetten zodra de Netatmo rookmelder afgaat.

Volgende Top 5 slimme stekkers

The Smart Home