Deprecated: Function strftime() is deprecated in /mnt/web116/a2/55/57212155/htdocs/site/templates/_uikit.php on line 834

Wat is een slimme deurbel en welke is de beste?

Veiligheid en toegang

Wat is een slimme deurbel?

Een slimme deurbel is een deurbel die verbonden is met internet. Door deze verbinding bestaat de mogelijkheid om informatie te delen van de deurbel met verschillende apparaten. Een van die apparaten is bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Met een app kun je bijvoorbeeld live camerabeelden zien van je slimme deurbel. Op deze manier heb je direct contact met degene die voor je deur staat, ook als je niet thuis bent. De meeste slimme deurbellen kun je ook koppelen met smart home hubs zoals de Google Home Nest Hub. Deze hub heeft een display, die direct de beelden van je slimme deurbel kunnen laten zien. 

Advies voor het kopen van een slimme deurbel

Wanneer je een slimme deurbel wilt aanschaffen zijn er nogal wat opties verkrijgbaar, die allemaal net iets anders werken. Dingen die je je moet afvragen zijn bijvoorbeeld;

Wil je een bedrade verbinding, of liever via wifi?

Een bedrade verbinding is natuurlijk stabieler, maar heeft het nadeel dat je een kabel moet trekken vanaf je router naar je deur en deze mooi wegwerken door een gaatje in je deurpost te boren. Via je wifi netwerk is natuurlijk makkelijker, maar dan moet het bereik van je wifi natuurlijk wel groot genoeg zijn. Een oplossing daarvan kan zijn dat je meerdere wifi punten in je huist aanbrengt, met een multiroom wifi systeem.

Zo zorg je voor een sterk signaal voor je slimme deurbel »

Wil je je camera beelden voor langere tijd opslaan?

Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de soort opslag die je nodig hebt. Bij de bekendere merken zit er namelijk een ‘abonnement’ bij je deurbel voor de opslag kosten van je camera beelden. Deze worden in de ‘cloud’ opgeslagen zodat je ze via internet bijvoorbeeld 30 dagen terug kunt kijken. Er zijn ook opties waarbij deze cloud-opslag gratis is, of waarbij je de mogelijkheid hebt om je beelden op een SD-kaart op te slaan, zodat je ook zonder abonnement gewoon je beelden kunt opslaan.

Wil je een geluid horen in huis wanneer de bel gaat?

Een slimme deurbel noemen ze dan wel slim, maar halen een cruciaal onderdeel weg van de reguliere deurbel zoals je die kent. Je mobiele telefoon is namelijk standaard de enige optie waarop je een melding krijgt wanneer de bel gaat. Niet heel handig dus wanneer je gewoon thuis bent, en je mobiel niet bij de hand hebt. Gelukkig zijn er draadloze ontvangers te koop, die je in je huis kunt plaatsen die een geluidssignaal geven wanneer de bel gaat. Niet elke slimme deurbel kan echter met een draadloze ontvanger gekoppeld worden, let daar dus op bij je aankoop.

Wil je ook s’ nachts zien wie er aanbelt?

De camera’s in slimme deurbellen zijn soms voorzien van een nachtmodus. Met behulp van infrarood licht kan de camera ook zien wie er s’ avonds laat voor je deur staat. Het beeld is dan echter wel zwart-wit en minder helder dan overdag.

Slimme deurbel met of zonder abonnement?

We hebben het er al kort over gehad. Een slimme deurbel met of zonder abonnement. Het abonnement neem je af voor de opslag van je camerabeelden, en komt meestal met extra opties zoals bijvoorbeeld ‘activity zones’ of persoonsdetectie. Deze beelden worden dan opgeslagen op servers van het bedrijf, zijn elk moment via internet terug te kijken (tot een bepaald aantal dagen) en daar betaal je dan per maand een vast bedrag voor. Deze dienst wordt aangeboden bij bijvoorbeeld de Google Nest Hello, of slimme deurbellen van Ring. 

Zijn deze deurbellen dan alleen verkrijgbaar met abonnement? Nee hoor, ook zonder abonnement kun je een Ring of Google deurbel aanschaffen. Je hebt dan alleen geen plek om je camerabeelden op te slaan, en kun je geen gebruik maken van de extra opties die het abonnement biedt. Je kan dus op dat moment alleen live meekijken met je deurbel wanneer je een notificatie op je mobiel krijgt op het moment dat iemand aanbelt.  Ook het terugkijken van deze beelden is dan beperkt mogelijk, bijvoorbeeld maar tot 1 dag geleden.

Er zijn ook slimme deurbellen verkrijgbaar waarbij je je camerabeelden wel op kunt slaan in de cloud of een SD-kaart, helemaal zonder abonnement. In dat geval ben je niet afhankelijk van bedrijven die toegang hebben tot je camerabeelden. 

In onze vergelijkingstabel zie je in een oogopslag welke deurbellen een extra abonnement aanbieden. 

Beste slimme deurbellen van dit moment

Onze aanrader
Eufy deurbel

Eufy deurbel

Net nieuw op de markt is de Eufy Video deurbel. Eufy is een opkomend merk met veel verschillende smart home apparaten, en biedt nu dus ook een slimme deurbel aan. Deze deurbel heeft lokale opslag, waardoor je deze zonder abonnement kunt gebruiken. De deurbel werkt op batterijen, deze moet je dus wel opladen wanneer deze leeg zijn. De batterijduur is maarliefst 180 (!) dagen. De deurbel is voorzien van AI, waardoor hij in staat is mensen te kunnen detecteren. Dankzij de 2-weg audio kun je met mensen praten die voor de deur staan. Eufy staat bekend om de focus op privacy, zo blijven jouw gegevens altijd beschermt. Ook heeft de camera 2.5x zoveel megapixels als een 1080p camera. Ook

Voordelen

 • Lange batterijduur
 • Opslag op Homebase dus geen abonnementskosten
 • Homebase ook gelijk een binnenshuis ontvanger (chime)

Nadelen

 • Hogere aanschafprijs
 • Geen integratie mogelijk met IFTT en Homey

Werkt met:

 Google Assistant

 Amazon Alexa

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »Amazon.nl »
Ook goed
Google Nest Hello Videodeurbel

Google Nest Hello Videodeurbel

De Google Nest Hello kwam in 2018 op de Nederlandse markt en is sindsdien een van de bekendere slimme deurbellen die verkrijgbaar zijn. De Nest heeft een HD video camera, 160 graden kijkhoek maar filmt wel in 4:3. De beeldkwaliteit van de camera is zowel overdag als s’ nachts heel goed. De camera is compatible met de smart home platformen Amazon Alexa, Google Assistant en Works with Nest.

Het prijskaartje aan deze deurbel is hoog. Naast de aanschafkosten, die hoger ligt dan andere slimme deurbellen, biedt Google dus ook een abonnement aan genaamd Nest Aware. Met dit abonnement legt je camera tot dertig dagen lang dag en nacht vast wat er gebeurt. Je kunt de hele videogeschiedenis doorzoeken (en niet alleen clips) om te zien wat je hebt gemist. Je ontvangt ook ‘intelligente’ meldingen zoals wanneer de Nest Cam een persoon ziet. Wat ook mogelijk is bij het abonnement is activiteiten zones. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je alleen meldingen krijgt als iemand echt voor je deur staat, in plaats van verderop in de straat dat de camera ook heeft geregistreerd. 

Wanneer je je slimme deurbel als extra beveiliging voor je huis wilt gebruiken, raden we het abonnement wel aan. Wanneer je alleen op afstand wilt zien wie er voor je deur staat, en daar mee wilt communiceren, dan is een abonnement zeker geen noodzaak.

Voordelen

 • Zeer goede beeldkwaliteit
 • Werkt met Google Assistent en Alexa
 • 24/7 opname

Nadelen

 • Abonnement nodig voor gebruik alle functionaliteiten
 • Hoge abonnementskosten
 • Hoge aanschafprijs
 • Geen ontvanger voor binnenshuis

Werkt met:

 Google Assistant

 Amazon Alexa

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »Amazon.nl »
QNECT slimme Wi-Fi video deurbel

QNECT slimme Wi-Fi video deurbel

QNECT slimme Wi-Fi video deurbel heeft een Full HD 1080P ingebouwde camera met een 140 graden kijkhoek. De deurbel is voorzien van bewegingsdetectie, microfoon en speaker zodat je kan praten met degene die voor je deur staat. De deurbel werkt met ingebouwde oplaadbare batterij, en werkt met smart home platformen Google Assistent en Amazon Alexa. Ook de Qnect slimme deurbel heeft de mogelijkheid de camerabeelden op een SD-kaart op te slaan of in de optionele betaalde cloud service.

Voordelen

 • Werkt met smart home platformen Google Assistent en Alexa
 • Video opslag op SD kaart mogelijk

Nadelen

 • Geen gezichtsherkenning
 • Klantenservice minimaal

Werkt met:

 Google Assistant

 Amazon Alexa

Verkrijbaar bij:

Bol.com »Amazon.nl »
Smanos Video deurbel slimme deurbel

Smanos Video deurbel

De Smanos Video deurbel is misschien iets minder bekend, maar doet qua kwaliteit zeker niet onder. De slimme deurbel heeft een Full HD camera, een kijkhoek van 178 graden en heeft een ingebouwde luidspreker zodat je kan communiceren met degene die voor de deur staat. Leg bijvoorbeeld aan een bezorger uit bij wie hij een pakje het beste kan afleveren. Jij hoort ook wat iemand voor je deur zegt, dankzij de microfoon in de deurbel.  

Bij de Smanos slimme deurbel is ook een abonnement verkrijgbaar. Met dit abonnement kun je opgenomen clips 7 dagen of 30 dagen terug kijken, waarbij dat zonder abonnement de afgelopen 72 uur is. Ook is de deurbel jammer genoeg niet uitbreidbaar met een binnenshuis ontvanger. 

Voordelen

 • Tot 72 uur terugkijken zonder abonnement
 • Goede beeldkwaliteit

Nadelen

 • Geen 24/7 opnames
 • Clips duren 15 seconden
 • Geen ontvanger voor binnenshuis mogelijk
 • Geen compatibiliteit met populaire smart home platformen
Bekijk bij Bol.com » Bekijk bij Amazon.nl » Alle modellen vergelijken »
Smartwares Video deurbel slimme deurbel

Smartwares Video Deurbel

De Smartwares slimme video deurbel is de eerste in ons rijtje die de mogelijkheid heeft om video’s op te slaan op een SD kaart in plaats van de cloud. Op deze manier is je opslag altijd gratis, en kijk je deze terug via je app op je smartphone. De deurbel heeft een 720p camera, wat lager is dan andere slimme deurbellen.

Voordelen

 • Uitbreidbaar met ontvanger binnenshuis 
 • Geen abonnement
 • Offline opslag camerabeelden

Nadelen

 • Geen compatibiliteit met populaire smart home platformen
 • Look en feel van de app is wat verouderd
 • Maar 720p video kwaliteit
Bekijk bij Bol.com » Bekijk bij Amazon.nl » Alle modellen vergelijken »
Eken v7 slimme deurbel

Eken

De Eken V7 slimme deurbel bevat een 1080p camera, met microfoon en speaker. Als er aangebeld wordt krijg je meteen een melding op de app, evenals wanneer de camera beweging detecteert in beeld. Je beelden worden tot 7 dagen lang gratis in de cloud opgeslagen, dus je zit niet aan maandelijkse abonnementskosten vast.

Voordelen

 • Gratis meegeleverde ontvanger 
 • Nederlandse handleiding
 • Voordelig
 • Geen abonnement

Nadelen

 • Kleine vertraging in het beeld
 • Batterijen raken vrij snel leeg
 • Niet te koppelen met smart home platformen
Bekijk bij Bol.com » Alle modellen vergelijken »

En ring dan?

De oplettende lezer ziet waarschijnlijk dat de Ring slimme deurbellen niet in ons rijtje staan. Hoewel Ring een groot merk is en al een aantal slimme deurbellen op de markt heeft gebracht, is het ook bekend geworden vanwege een aantal beveiligings- en privacy gerelateerde problemen. Daarom vinden wij dat onze lezers andere slimme deurbel opties moeten kiezen, althans voorlopig.

Ring heeft vaak tegenstrijdige en onvolledige informatie verstrekt over zijn verschillende samenwerkingen en overeenkomsten met wetshandhavingsinstanties, evenals het beleid en problemen op het gebied van gegevensverwerking, waarvan wij denken dat dit voor verwarring en wantrouwen zorgt. Totdat het verbetert, denken we dat er betere opties beschikbaar zijn. Het is namelijk niet de bedoeling dat door dit soort problemen jouw gegevens zomaar op straat komen te liggen.

Slimme deurbellen vergelijken

Product Google Nest Hello Smanos Smartwares Qnect Eken V7 Eufy
Stroomvoorziening Netstroom Batterij, Netstroom Netstroom Batterij, Netstroom Batterij, Netstroom Batterij
Opslag Cloud Cloud Micro SD-kaart Cloud Cloud Homebase
Abonnement Google Nest Aware Smanos Cloud Plan X Qnect X X
Beeldhoek 160 graden 178 graden 160 graden 140 graden 166 graden 166 graden
Beeldkwaliteit Full HD (1080p) Full HD (1080p) HD (720p) Full HD (1080p) Full HD (1080p) 5 Megapixels
Smart Home Platform Amazon Alexa, Google Assistant, Works with Nest X X Amazon Alexa, Google Assistant X Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Homekit
Prijs €€€ €€ €€ €€€
Aanbieder Bol.com » Bol.com » Bol.com » Bol.com » Bol.com » Bol.com »
Aanbieder Amazon.nl » Amazon.nl » Amazon.nl » X X X

Conclusie

Er zijn dus nogal wat slimme deurbellen op de markt, ieder met zijn voor- en nadelen. Wanneer je niet afhankelijk wilt zijn van abonnementen kun je eigenlijk elke slimme deurbel kopen, alleen dan zonder de extra opties of opslag om terug te kijken. Andere deurbellen zonder abonnement zijn er ook, maar dan blijven wel minder bekende merken over. Ook hebben deze deurbellen meestal geen koppeling met smart home platformen. Bekijk dit dus goed wanneer je je slimme deurbel aanschaft. Onze keuze is in iedergeval gevallen op de Eufy cam. In vergelijking met andere slimme deurbellen heeft de Eufy video deurbel de beste beeldkwaliteit, geen abonnementskosten, worden je camera beelden opgeslagen op de Homebase, die bij je in huis staat en ook werkt als Chime. Andere deurbellen hebben dit niet voor deze prijs, en daarom is dit volgens ons de beste keus.


Volgende Wifi beter maken: Hoe krijg ik signaal in mijn hele huis?

The Smart Home