Deprecated: Function strftime() is deprecated in /mnt/web116/a2/55/57212155/htdocs/site/templates/_uikit.php on line 834

Smart home voor beginners

Een Smart Home is een huis waarbij verschillende handelingen, denk aan de televisie aanzetten, lampen aanzetten of een melding krijgen op je mobiel wanneer de bel gaat, zijn geautomatiseerd. Dat houdt dus letterlijk in dat er allerlei technische snufjes worden toegepast om je huis te voorzien van geautomatiseerde processen. Dit geldt voor zowel in het huis als rondom het huis. 

We hebben tegenwoordig allerlei technieken die ons helpen om het leven makkelijker te maken. Waarom zouden we deze technieken dan niet toepassen in onze woning? Steeds meer mensen kiezen ervoor om allerlei technieken toe te passen waardoor het makkelijker is om de woning te bedienen.

In dit artikel nemen we je mee in de wereld van Smart home en behandelen onder andere: 

  • Hoe werkt dat en wat zijn de voordelen?
  • Wat heb je nodig wanneer je een ‘Smart Home’ wilt
  • Hoe veilig is een smart home eigenlijk?

Hoe werkt een Smart Home?

Apparaten die je naar eigen wens kunt instellen, worden tegenwoordig ‘slimme apparaten’ genoemd. Deze apparaten zijn allemaal voorzien van wifi of bluetooth, zodat je een manier hebt om draadloos informatie tussen deze apparaten uit te wisselen.

Vaak wordt er met deze apparaten een app aangeboden zodat je via je mobiel of tablet deze kan besturen en bijvoorbeeld aan of uit kan zetten, je volume harder of zachter, je lamp dimmen, feller maken of zelfs een ander kleurtje licht geven.

Dit is natuurlijk super handig, want zo hoef je niet meer de bank af om je verlichting aan te doen, naar je afstandsbediening te zoeken om je tv harder te zetten. Alleen moet je dan wel nét je mobiel bij de hand hebben. Én staat je hele homescreen vol met verschillende apps om je apparaten mee te besturen... Niet zo heel handig dus.

Gelukkig is daar een oplossing voor bedacht en is deze oplossing misschien wel de kern van je smart home, namelijk een ‘Smart Home Hub’. Een Smart Home Hub is een apparaat die al je ‘slimme apparaten’ aan elkaar koppelt. Op deze manier hoef je maar één apparaat, namelijk je hub, aan te sturen, in plaats van alle verschillende apps gebruiken voor de verschillende apparaten.

 

Apparaten linken met een Smart Home Hub

Zo'n Hub kun je vergelijken met een soort van station die je allerlei opdrachten geeft. Deze opdrachten kunnen variëren van het aandoen van de lampen op een bepaald moment tot aan het dichtdoen van de gordijnen wanneer het donker is. Je apparaten spelen dus in op bepaalde situaties en gebeurtenissen door de opdrachten die je hebt ingesteld, of als spraakopdracht in de Hub. De Hub weet precies wanneer het welke apparaten moet aansturen. Het regelt dit dus helemaal zelf! 

De Smart Hub software komt met een app voor op je telefoon. Zo kun je in één app je apparaten aansturen. Een Google Nest Mini is een voorbeeld van een Smart Home Hub waarmee je de verschillende apparaten met elkaar kunt verbinden en met elkaar kunt laten communiceren. 

Lees hier meer over alle smart home hubs en de verschillen daartussen.

 

Wat kun je met een Smart Home?

Maar wat voor functies kun je precies over laten nemen door een Smart Home? Een van de meest voorkomende functies die je kunt toevoegen aan de Smart Hub en die veelvuldig wordt gebruikt, is het bedienen van de verlichting met spraak, of/en op vastgestelde tijden. Zo is het bijvoorbeeld niet meer nodig dat je de lampen zelf aan en uit doet omdat je dit dus kan laten regelen door slimme lampen.

Deze slimme lampen kun je laten besturen, waardoor je er bijvoorbeeld voor kan kiezen om op gestelde tijden de lampen te laten dimmen of zelfs van kleur te laten veranderen. Daarnaast is het ook handig om de lampen aan te zetten wanneer het donker wordt buiten en deze weer uit te zetten wanneer het licht wordt buiten. Daarnaast heb je natuurlijk ook de nacht functies die ervoor zorgen dat de lampen helemaal uitgaan, wanneer je ligt te slapen.

Lees meer over de beste slimme verlichting

Met een Smart Home kun je er dus voor zorgen dat je dagelijks leven makkelijker wordt. Door middel van de instellingen in je Smart Hub, kun je jezelf ontzien van allerlei handelingen die je anders zelf zou moeten doen. 

Naast het brengen van comfort en gemak kan een Smart Home er ook voor zorgen dat je huis een stukje veiliger wordt, en kun je zelfs besparen op je energie.

Een voorbeeld hiervan is een slimme thermostaat. Zo kun je hem bijvoorbeeld aan laten slaan wanneer er personen in de woning aanwezig zijn. Wanneer de laatste persoon het huis heeft gelaten, kan je er ook voor kiezen om de thermostaat weer af te laten slaan. Op deze manier loop je geen risico je woning te verwarmen terwijl er niemand aanwezig is en bespaar je automatisch op je energierekening.

Lees meer over slimme thermostaten »

Een andere Smart optie in de app is dat je kunt zien welke apparaten in de woning nog aanstaan. Via de app van je Smart Hub kun je deze dan aan en uitzetten. Handig wanneer je net je huis hebt verlaten, en niet zeker weet of je de lampen of je thermostaat nou wel uit hebt gedaan.

 

De voordelen van een Smart Home

Het klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk om al je apparaten met elkaar te verbinden en samen te laten werken, maar heeft een Smart Home ook echte voordelen? Zoals je misschien al door hebt, heeft het inderdaad voordelen. Naast het feit dat je het jezelf erg makkelijk maakt zodat je allerlei handelingen niet meer uit hoeft te voeren, heeft het ook vele voordelen op het gebied van veiligheid, gemak en comfort, en natuurlijk ook op het gebied van energie en om kosten te besparen.

Gemak en comfort

Op het gebied van gemak en comfort is het natuurlijk zo dat je heel veel gemakken ervaart omdat je veel handelingen niet meer zelf hoeft uit te voeren. Door de apparaten met elkaar samen te laten werken, ervaar je nog meer comfort.

Laat bijvoorbeeld de thermostaat samenwerken met je verlichting. Stel deze samen zo in dat het lekker warm is wanneer je thuiskomt en dat de lampen vanzelf aangaan. Door een sensor te plaatsen, wordt je aankomst in de woning geregistreerd en zullen de apparaten het werk doen zoals je dat hebt geprogrammeerd.

Over gemak gesproken, wat is er nou gemakkelijker dan het bedienen van al deze apparaten met je stem? In plaats van apparaten vooraf in te stellen, kun je in vele gevallen er ook voor kiezen om ze direct aan te sturen door middel van het gebruiken van je stem. Deze mogelijkheid wordt mogelijk gemaakt door eventueel een Slimme speaker aan te sluiten, of door te kiezen voor een Smart Home Hub met spraakbesturing

Besparen op energie

Je slimme apparaten en smart hub bieden ook de oplossing in het besparen van energie en natuurlijk de kosten. Door je huidige halogeenlampen te vervangen door slimme LED lampen, kun je al gauw euro's besparen op je energie rekening. Door sowieso over te stappen op LED help je de natuur al een handje, en door de mogelijkheid om ze voor te programmeren natuurlijk nóg meer. Zo zal het je ook nooit meer overkomen dat je per ongeluk een lamp laat branden terwijl je niet meer in de kamer aanwezig bent. 

We hebben het er al even over gehad, maar de slimme thermostaat is natuurlijk ook een aanrader om te besparen op je energiekosten. De meeste slimme thermostaten hebben tegenwoordig een ‘zelflerende functie’. Daarnaast bestuur je je thermostaat ook gemakkelijk via de app op je telefoon, en kun je zelf per kamer een schema of temperatuur instellen.

Je huis beveiligen

Een andere reden waarom mensen ervoor kiezen om Smart toepassingen in de woning te nemen is vanwege de beveiligingsopties. De meest voorkomende beveiligingsopties die de Smart Home producten bieden zijn die van de alarmsystemen, beveiligingscamera's en de verlichting.

Er zijn veel slimme alarmsystemen die je in je beveiligingsnetwerk op kan nemen. Deze slimme alarmsystemen geven een signaal af naar je smartphone zodat je precies weet wanneer iemand je huis heeft betreden.

Een slim alarmsysteem is een belangrijk onderdeel van de beveiliging van je woning. Zo'n alarmsysteem bestaat meestal uit meerdere sensoren, een basisstation en een app die je gebruikt op je mobiele telefoon. Uitbreidingen met camera's is hierbij ook mogelijk. Door middel van de beveiligingscamera's kun je dan precies zien wie je woning betreden heeft. Het is dan ook altijd aan te raden dat je het alarmsysteem altijd voorziet van beveiligingscamera's. 

Bekijk de beste slimme beveiligingscamera's

Een andere handigheid die behoort bij de slimme beveiligingsopties is een slimme deurbel. Deze deurbel werkt hetzelfde als een normale deurbel met als extra dat het vaak voorzien is van een camera waarmee je precies kan zien wie er voor de deur staat. Als je niet thuis bent dan bieden sommige slimme deurbellen ook de mogelijkheid aan om met de bezoeker te communiceren.

Bekijk welke slimme deurbel bij jou past

Slimme verlichting als beveiliging

Slimme verlichting biedt ook een goede aanvulling op de beveiliging van je woning. Het is dan mogelijk om bepaalde licht scenes in te zetten op de tijden waarop je dat wilt. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is terwijl je misschien zelf onderweg bent. Ook kun je met sommige alarmsystemen een koppeling maken met je slimme verlichting. Wanneer er dan iemand ongewenst je woning betreedt, gaan je lampen rood knipperen

Slimme deursloten

Tot slot zijn er de slimme deursloten. Het is met zo’n slot niet meer nodig om je deur te vergrendelen met een sleutel. Slimme sloten maak je namelijk open door middel van de app. Hierin geef je een toegangscode in waarmee je de deur opent. Er vindt een registratie plaats in je app zodat je precies kan aflezen wie er langs is geweest of wie er wellicht heeft geprobeerd om de deur te openen.

 

Hoe veilig is een Smart Home?

Dat Smart Home opties biedt die je dagelijkse leven makkelijker maken is een feit. Daarnaast is het ook handig om ervoor te zorgen dat je veel energie kan besparen, dat je huis er veiliger van wordt en dat je kan genieten van comfort en gemak. Maar hoe veilig is een Smart Home eigenlijk? 

Het is belangrijk dat je weet wat het merk is van de Smart Home Hub zodat je ook altijd bij de fabrikant terecht kunt voor vragen. Steeds meer onbekende merken bieden Smart Home opties aan. Deze zijn goedkoper dan de apparaten van de wat bekendere merken. Maar deze apparaten zijn niet altijd veilig om te gebruiken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een heel netwerk hebt gebouwd van al je apparaten. Deze apparaten communiceren vervolgens niet goed met elkaar of deze zijn niet up-to-date. 

Net zoals de software op een computer of op een mobiele telefoon is het altijd belangrijk dat de apparaten van het Smart Home netwerk en de app die je gebruikt altijd up-to-date is. Hiermee voorkom je de kans dat hackers door je netwerk heen kunnen komen en je apparaten kunnen beheren. Apparaten die namelijk niet up-to-date zijn, zijn erg kwetsbaar. Controleer zelf geregeld of dat er updates beschikbaar zijn voor je apparaten. Als je bang bent dat je dit vergeet, dan kun je ook kijken naar de mogelijkheden of dat de apparaten automatisch kunnen worden geüpdate. Vaak is dit met een appje wel het geval. 

Het is ook altijd aan te raden om te kijken naar de huidige ondersteuning en de ondersteuning voor in de toekomst voor het apparatuur. Als namelijk blijkt dat er in de toekomst geen ondersteuning meer is voor de veiligheid updates, betekent dit dat je apparatuur in de toekomst niet meer veilig te gebruiken is en dat het dan kwetsbaar is. 

Tot slot is het ook altijd belangrijk om te kijken welke gegevens het apparaat opslaat. Omdat je apparaten vaak verbonden zijn via het netwerk over het internet is het ook altijd van belang dat je de instellingen van je modem altijd controleert. Ook deze dient up-to-date te zijn en eventueel te worden voorzien van een Firewall. Alle apparaten, maar ook de apps die worden gebruikt voor de Smart Home Hub zijn vaak voorzien van een wachtwoord. Gebruik nooit het standaard wachtwoord dat is ingesteld in het begin. Maak er altijd een eigen wachtwoord van. Maak het wachtwoord zo veilig mogelijk door gebruik te maken van letters, cijfers en speciale tekens. Verander dit wachtwoord ook geregeld zodat je hackers geen kans geeft om in te kunnen breken. 

Tips om je smart home apparaten te beveiligen »

Smart home in Nederland

Als je een Amerikaanse televisieserie bekijkt, kom je al vele slimme apparaten tegen. In Amerika wordt dan ook veelvuldig gebruik gemaakt van Smart Home opties. Maar het duurde natuurlijk niet lang voordat de technologie naar Nederland overvloog. Dat is de reden waarom er steeds meer Smart opties worden aangeboden en steeds meer bedrijven overgaan op het maken van Smart home functies. 

Energiebedrijven zoals Eneco investeren ook graag in de Smart Home functies. Smart home functies die zij aanbieden, zijn te vinden in bijvoorbeeld de slimme meter. Het is natuurlijk van groot belang dat we zo lang mogelijk onze natuur schoonhouden. Spaar op energie en zorg voor een vermindering in het uitstoten van schadelijke stoffen. Door gebruik te maken van Smart Home applicaties zoals een Slimme meter draag je hier een steentje aan bij.

De technologie is constant in ontwikkeling. Dat is dan ook de reden dat er steeds meer Smart Home opties in Nederland te verkrijgen zijn. De vraag naar Smart Home apparatuur is ook erg hoog. Mensen in Nederland genieten graag van het gemak van de Smart Home opties en willen ook graag dat een huis op een veilige manier is beveiligd. Steeds meer Smart Home producties zijn te vinden bij webwinkels, zoals Coolblue en Bol.com. Ze hebben er zelfs aparte secties voor ingedeeld op de website waar je in één oogopslag alle producten die te maken hebben met Smart Homes kunt zien en kopen.

Wat kost een Smart Home?

De kosten van een Smart Home zijn erg afhankelijk van een aantal factoren. Het hangt natuurlijk af van je eigen wensen. Hoeveel ben je bereid om eraan te besteden en welke producten wil je precies gaan gebruiken? Wil je gaan voor de bekende merken, of wil je gaan voor wat goedkopere merken?

Het is namelijk niet altijd nodig dat je erg duur uit bent voor het kopen van Smart Home producten. Ook mensen met een klein budget willen graag hun huis beveiligen, maar dan tegen een lagere prijs. De aanschafprijs van bijvoorbeeld slimme lampen verschillen niet veel met met de prijs van normale lampen. Als je het hebt over groot apparatuur, zoals bijvoorbeeld Smart wasmachines dan is het wel zo dat je iets dieper in de buidel moet tasten.

De reden dat vele Smart Home producten vaak wat duurder zijn dan normale producten, heeft ermee te maken omdat het een groot aanbod aan mogelijkheden biedt. Alhoewel het soms lijkt dat je wat meer kwijt bent aan deze producten, is het wel zo dat je altijd kunt profiteren van de voordelen van deze producten. Als je bijvoorbeeld kiest voor slimme lampen, is de investering misschien wat meer, maar je bespaart wel weer op je energierekening. Zo geldt dat bijvoorbeeld ook voor een slimme thermostaat. De aanschaf daarvan is misschien wat duurder, maar ook hiermee bespaar je geld op je energierekening. 

Ga nooit voor de allergoedkoopste Smart Home producten, omdat in dit geval goedkoop bijna altijd duurkoop is. Zo kan het zijn dat het apparaat helemaal niet gebruiksvriendelijk is en dat het niet te koppelen is met andere apparaten. Daarnaast kan het ook zijn dat het apparaat snel kapot gaat of dat hackers makkelijk in kunnen breken omdat de beveiliging niet goed is. Deze vervelende zaken zorgen er dan weer voor dat je later alsnog op zoek moet gaan naar andere apparaten en daar kosten voor dient te maken.

Beginnen met een Smart Home

Overal snelle en beveiligde internetverbinding

Allereerst is het belangrijk dat je een goede internetverbinding hebt. Omdat je alle apparaten moet aansluiten binnen hetzelfde netwerk en je het internet ook voor andere zaken nodig hebt, is een snelle internetverbinding raadzaam. Een goede internetverbinding wil niet alleen zeggen dat je een goede snelheid hebt, maar ook een veilige internetverbinding hebt die bijvoorbeeld is voorzien van een Firewall. Dit geeft namelijk meer veiligheid aan het volledige netwerk en zorgt ervoor dat hackers minder de kans hebben om in te kunnen breken. Ook is het belangrijk dat je in elke kamer goed wifi bereik hebt, zodat alle apparaten in elke kamer draadloos kunnen communiceren met je Hub. Raadzaam is om hierbij een multi-room wifi systeem aan te schaffen, zodat je niet per ongeluk voor een vaste deur komt te staan omdat je slimme deurslot even geen verbinding heeft.

Bekijk de beste wifi systemen

Je Smart Home Hub

Wanneer je een sterke internetverbinding hebt, is een Smart Home Hub noodzakelijk wanneer je meerdere apparaten met elkaar wilt koppelen. Het zou eventueel ook kunnen starten zonder Hub, als je bijvoorbeeld maar één slim systeem aanschaft. We raden wel aan op termijn een aan te schaffen wanneer je meerdere apparaten gaat beheren en ze met elkaar wilt laten communiceren.

Bekijk welke smarthome hub bij je past

Welke slimme apparaten ga je aanschaffen?

Vervolgens is het kijken naar wat je precies nodig hebt qua apparaten. Het is hoogstwaarschijnlijk zo dat je nog wat oude apparaten in huis hebt. Wil je deze allemaal vervangen voor slimme apparaten? Je kan bijvoorbeeld kijken naar of je de oude apparaten ook kan voorzien van slimme mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld lampen. Deze hoeven niet allemaal te worden vervangen door slimme lampen als je deze lampen bijvoorbeeld aansluit op een slimme stekker. Deze slimme stekker kan geprogrammeerd worden zodat de lamp op een bepaalde tijd aan of uit gaat.

Aansluiten maar!

Als je eenmaal hebt besloten welke apparaten je wilt aanschaffen en je een goede internetverbinding hebt, kun je gaan beginnen met aansluiten op je Hub. Ook het aansluiten dient op een goede manier te gebeuren. Lees hiervoor altijd de handleidingen die worden meegeleverd bij de producten. Om je huis echt goed om te zetten tot een Smart Home is het belangrijk dat je al je apparaten met elkaar laat communiceren. Dit doe je door ze allemaal te koppelen aan je Smart Home Hub en via de hub je programma’s instelt.

Smart Home producten voor in elke kamer

Smart home producten zijn in vrijwel elke kamer toe te passen. We geven een paar voorbeelden.

Slimme apparaten voor in de badkamer

Slimme weegschaal - Een slimme weegschaal meet meer dan alleen je gewicht. Denk bijvoorbeeld aan je vetpercentage, hartritme en zelfs je slaapritme. Het dient bijna als personal trainer. Alle metingen komen gemakkelijk in je app zodat je je voortgang bij kunt houden. 

Lees meer over slimme weegschalen »

Slimme tandenborstel - Je kan er misschien geen voorstelling bij maken, maar zelfs je tandenborstel kan ‘slim’ zijn. Zaken zoals onder andere poetsdruk en poetsduur worden bijgehouden. 

Lees meer over slimme tandenborstels

Slimme waterbestendig speaker - Meezingen onder de douche, iedereen doet het (stiekem) wel. Dan is een waterbestendige, ‘slimme’ speaker wel zo handig. Je kunt slimme speakers met je stem bedienen, handig dus voor als je in bad zit of onder de douche staat.

Bekijk de beste slimme speakers

Slimme wasmachine - Ook wanneer je wasmachine niet in je badkamer staat, is een slimme wasmachine natuurlijk een optie ;-). Een slimme wasmachine maakt wassen makkelijker en effiecienter. Zet je wasmachine op afstand aan met de app, gebruik automatische wasmiddeldosering of heeft een extra deurtje om tussentijds vergeten was toe te voegen.

Bekijk de beste slimme wasmachines [LINK]

Slimme spiegel - Dit heb je vast al een keer in futuristische films gezien, maar wordt langzaam werkelijkheid. Een slimme spiegel toont je het weer van vandaag, en bevat licht waarvan je de kleur kan aanpassen.

Bekijk alle slimme spiegels [LINK]

Slimme apparaten voor in de slaapkamer

Smart Home Hub - Naast dat een hub je apparaten met elkaar koppelt, gebruik je hem ook als wekker, vertellen je het weer van de dag of lezen het nieuws voor je voor. Bij hubs met een scherm lees je ook de tijd af, net als bij een normale wekker.

Bekijk welke smarthome hub bij je past

Slimme verlichting - Slimme lampen zijn overal een uitkomst, ook in de badkamer. Bepaal makkelijk de sfeer in de slaapkamer door scenes in te stellen. Zo stel je hem bijvoorbeeld in dat de verlichting langzaam aan aan gaat wanneer je wekker gaat, of zet je de verlichting uit terwijl je al in je bed ligt.

Lees alles over slimme verlichting

Slimme luchtreiniger - Een goede kwaliteit van de lucht is belangrijk, vooral in de slaapkamer waar je je voor langere tijd bevindt als je slaapt. Een slimme luchtreiniger zuivert de lucht. Je stelt met de app programma’s in op welke moment hij dit doet. Zo stap je met een goed luchtkwaliteit je bed in.

Alle slimme luchtreinigers [LINK]

Slimme apparaten voor in de keuken

Slimme koelkast - Een slimme koelkast bevat een camera waardoor je op je app kunt zien wat er allemaal nog in de koelkast ligt. Ook kun je instellen dat je een melding krijgt wanneer een product over datum is. 

Alle slimme koelkasten [LINK]

Smart display - Een Hub met een scherm is handig voor in de keuken, om je recepten op te bekijken of de laatste kookvideo’s op youtube na te maken. Ook kun je makkelijk met je stem producten toevoegen aan je boodschappenlijstje. Ook een slimme oven? Zet hem makkelijk aan en uit met je stem!

Slimme oven - Hij kwam al even voorbij. Een slimme oven zet je gemakkelijk op de gewenste temperatuur via de app. Zo hoef je niet te wachten totdat je oven is voorverwarmd, deze zet je op de weg naar huis al aan!

Alle slimme ovens [LINK]

Slimme koffiemachine - Uit je bed je koffie apparaat aanzetten zodat je wanneer je beneden komt de geur je tegemoet komt. Dat wil toch iedereen? Daarnaast krijg je een pushnotificatie aan wanneer je koffie cups op zijn.

Lees meer over slimme koffiemachines [LINK]

Slimme apparaten voor in de woonkamer

Slimme verlichting - Met één druk op de knop zorg je voor een sfeer perfect voor een avondje netflix, of wanneer je romantisch gaat dineren, of natuurlijk wanneer je gefocussed aan het werk wilt. Regel het met je slimme verlichting.

Slimme thermostaat - Ook de thermostaat hebben we al behandeld. Nooit meer vergeten de thermostaat uit te doen, of zorg ervoor dat juist je woonkamer al lekker verwarmd is voordat je s’ochtends je bed uit stapt.

Bekijk de beste slimme thermostaten »

Slimme robotstofzuiger - Dit is natuurlijk ideaal. Met een slimme robotstofzuiger zorg je ervoor dat je dit zelf niet meer hoeft te doen, maar dat dit automatisch gebeurd door je voorgeprogrammeerde instellingen. 

Beste slimme robotstofzuigers »

Slimme speaker - Overal mooi geluid, aangestuurd met je stem of app. Slimme speakers zijn een must in iedere smart home.

Slimme televisie - Smart TV’s zijn natuurlijk niet meer weg te denken uit onze huiskamer. Kijk vanavond nog je favoriete tv-serie via Netflix, zonder dat je je afstandsbediening hoeft aan te raken.

Slimme apparaten voor om het huis en in de tuin

Slimme verlichting - Ook voor buitenshuis is er slimme verlichting verkrijgbaar. Deze kun je instellen met timers en bijvoorbeeld aansluiten op je alarmsysteem.

Beste slimme buiten verlichting

Slimme deursloten - Open je deur automatisch wanneer je in de buurt bent, of via je app. Geen sleutel komt er meer aan te pas.

Bekijk de beste slimme deursloten 

Slimme deurbellen - Met een slimme deurbel zie je altijd wie er voor de deur staat. Zelfs als je niet thuis bent.

Bekijk de beste slimme deurbel

Slimme beveiligingscamera's - Je huis optimaal in de gaten houden doe je met een slimme beveiligingscamera. Zie 24/7 wat er bij je thuis gebeurd. 

Alle slimme beveiligingscamera's

Slimme robotgrasmaaier - Schakel je robotgrasmaaier automatisch in via de app, of programmeer deze voor zodat alles automatisch gaat. Zo staat je gazon er altijd goed bij.

Beste slimme robotmaaiers »

Het beste advies voor het kopen van Smart Home producten

Je kunt bij steeds meer webshops Smart Home producten vinden. Dat is natuurlijk heel fijn, omdat je dan heel veel keuze hebt. Als je echt wilt weten wat voor producten je nou het best kunt kopen, is het raadzaam om je te verdiepen in wat de mogelijkheden zijn van de producten.

Daarnaast is het ook raadzaam om ook te kijken naar de mogelijkheden die je hebt in je woning. Door dit met elkaar af te stemmen kun je ervoor zorgen dat jouw huis verandert in een Smart Home.

Omdat je waarschijnlijk een groot aantal producten nodig hebt, is het ook belangrijk om te kijken naar het budget dat je wilt uitgeven. Bij Smart Home producten is het vooral belangrijk dat je niet impulsief je aankopen doet omdat je veel meer geld uitgeeft dan nodig is. Je hebt de kans dat de apparaten niet met elkaar kunnen communiceren waardoor de constructie van de Smart Home niet zal gaan werken.

Hou de laatste ontwikkelingen van de apparaten in de gaten met betrekking tot de beveiligingsmogelijkheden en de producten die nog gaan komen. Het is een aardige investering die gaat doen in het aankopen van de producten, dus dan is het beter om gelijk voor de juiste producten te kiezen.

Als je er niet helemaal uitkomt met welke producten je nou het beste zou kunnen kopen, is het ook altijd mogelijk om advies in te winnen over de producten bij de fabrikant. Dan weet je precies waar je aan toe bent en zal je aankoop geen miskoop zijn.

De toekomst van de Smart home ziet er goed uit. We hebben te maken met de groei in de vraag van de mensen en ook met de mogelijkheden die steeds verder worden uitgebreid en doorontwikkeld. Omdat mensen altijd op zoek zijn naar een mogelijkheid om het leven wat makkelijker te maken, zal het aanbod in de producten altijd blijven groeien.


Volgende Welke slimme beveiligingscamera is het beste?

The Smart Home