Deprecated: Function strftime() is deprecated in /mnt/web116/a2/55/57212155/htdocs/site/templates/_uikit.php on line 834

Welke slimme beveiligingscamera is het beste?

Veiligheid en toegang

Een Smart Home brengt naast comfort en gemak ook een veiliger huis. Een voor de hand liggend product voor een veilig huis is een slimme beveiligingscamera.

Wat is een slimme beveiligingscamera?

Een slimme beveiligingscamera, of ook wel IP-camera genoemd, is een camera die via wifi met je netwerk is verbonden. Zo kun je via een app live meekijken naar de beelden van je slimme camera. Er zijn slimme beveiligingscamera’s voor zowel binnen als buiten verkrijgbaar, of een camera set waarbij je meerdere ruimtes of gebieden tegelijk in de gaten kunt houden.

Wat ook een optie is, is een slimme deurbel. Deze deurbellen zijn voorzien van een ingebouwde camera, en meestal komt er ook een extra losse IP camera, waar je meteen op de hoogte bent van die er voor je deur staat.

Bekijk welke slimme deurbel voor jou geschikt is

Beste slimme beveiligingscamera voor buiten

Slimme IP camera’s voor buitenshuis zijn waterdicht en hebben een slim bevestigingssysteem om ze stevig vast te zetten. Voor optimale werking van je camera heb je een goed wifi signaal nodig die ook tot buiten je huis bereik heeft. Met een wifi versterker of multi-room wifi systeem zorg je ervoor dat al je slimme apparaten in je smart home goed met elkaar communiceren.

Bekijk de beste multi-room wifi systemen

Met de Google Nest Cam Outdoor houdt je je voordeur of tuin dag en nacht in de gaten. Met de app op je telefoon, of via je Google Nest Hub kijk je live mee met de beelden, of tot 3 uur terug zonder abonnement. Ook s’ nachts kun je je beelden bekijken door de infrarood technologie. Wanneer je wilt weten wanneer er activiteit rond je huis plaatsvindt, kun je notificaties instellen wanneer de camera geluid en beweging waarneemt.

Wanneer je het abonnement afneemt, kun je ook instellen dat je alléén een notificatie krijgt wanneer er personen waargenomen worden. De camera heeft namelijk ingebouwde persoonsdetectie, waardoor hij onderscheid kan maken tussen voorbijrijdende auto’s of huisdieren. De Nest Cam heeft een weerbestendig snoer en stekker, evenals een handig montagesysteem waarmee je het apparaat in elke richting kunt richten (het netsnoer beperkt de plaatsing opties echter tot gebieden binnen het bereik van een stopcontact of een elektrische kabel). De camera heeft een scherpe, 1080p-video met breed gezichtsveld. Ook is er een audio systeem ingebouwd, waardoor je kan luisteren wat er gebeurd of zelfs terug kan praten via de camera.

Wat dit model echt onderscheidt, is Nest Aware, de abonnementenservice voor de Nest Cam die in vergelijking met andere best prijzig is, maar essentieel. We raden je eigenlijk helemaal niet aan deze camera te kopen zonder het abonnementenservice. Zonder dit abonnement krijg je geen persoonsdetectie functie, aanpasbare activiteit zones (waarmee je aangewezen gebieden in het gezichtsveld van de camera kunt bewaken) of Sightline, een gedetailleerde, schuifbare tijdlijn van wanneer en waar de camera activiteit heeft gedetecteerd. Als je bijvoorbeeld onderscheid kunt maken tussen een persoon en een auto, kan je onnodige meldingen verminderen.

Voordelen

 • Full HD camera voor goede beeldkwaliteit.
 • Plug & play installatie: je installeert hem eenvoudig met behulp van de app.

Nadelen

 • Voor extra opties, bijvoorbeeld om beelden 30 dagen terug te kijken, heb je een Google Nest Aware abonnement nodig van 5 euro per maand.
 • Door het formaat van de stekker heb je een buitenstopcontact nodig, anders moet je een gat in de buitenmuur boren.
Ook goed
Eufy cam 2 3-pack

Eufy cam 2 3-pack

De Eufy by Anker Eufycam is een uitbreidbaar slim beveiligingscamera systeem, die in tegenstelling tot de Nest Cam geen abonnementen dienst heeft. De beelden worden namelijk op een micro SD kaart opgeslagen, die je gemakkelijk kunt bekijken via de app die verkrijgbaar is voor iOS als Android.

Deze camera is voor zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken, en een Homebase kan tot 8 camera's tegelijk gekoppeld hebben. Ook de Eufycam bevat tweerichting audio waardoor je kunt luisteren en kunt praten via de camera's. Geofencing is ook aangekondigd, dus wanneer je van huis bent zullen de camera's automatisch activeren.

Voordelen

 • Herkent gezichten en stuurt een notificatie als een onbekend persoon is gezien.
 • Batterij gaat een jaar lang mee, daarna oplaadbaar.
 • Volledig draadloos.
 • Geen abonnement, je slaat je beelden op op een micro SD kaart.
 • Uitbreidbaar met meerdere camera's.

Nadelen

 • Geen 24/7 opname mogelijkheid.
 • Geen vergrendeling van de camera in ophangsteun.
 • Alleen met smart home platform Alexa te koppelen.

Werkt met:

 Google Assistant

 Apple HomeKit

 Home Assistant

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »Amazon.nl »
Arlo by Netgear PRO 3

Arlo by Netgear PRO 3

Als je meer geïnteresseerd bent in het controleren van je kinderen of het spotten van pakketten dan in de gaten houden voor sluipschutters, is de Arlo Pro 2 ook een goede keuze. Hoewel het geen continue beweging kan opnemen (zonder abonnement) en vaak tussen een paar seconden ruimte laat tussen videoclips - waardoor het minder wenselijk is als beveiligingscamera - is het de beste batterij-aangedreven eenheid die we hebben getest.

Het levert een uitstekend beeld, heldere tweeweg audio, praktische smart-home integratie (te integreren met Amazon.nl Alexa, Apple HomeKit en Google Assistant), zeven dagen gratis cloudopslag en de optie om een USB-schijf toe te voegen voor lokale video-opslag. Tegen betaling kunt u detectie van personen, dieren en voertuigen toevoegen en heb je meer opslag voor je video's in de cloud.

Voordelen

 • Herkent gezichten en stuurt een notificatie als een onbekend persoon is gezien.
 • Batterij 4 maanden mee, daarna oplaadbaar.
 • Volledig draadloos.
 • 1 week gratis terug kijken zonder abonnement.
 • Uitbreidbaar met meerdere camera's.
 • Met Alexa, Google Assistent en Apple Homekit te koppelen.
 • Camera's aansluiten op netstroom óf batterij.

Nadelen

 • Beeldkwaliteit s' nachts minder goed.
 • Camera's sneller kapot dan vergelijkbare merken.
 • Geen vergrendeling van de camera in ophangsteun.
 • Geen zone instelling in Nederland
 • Abonnement nodig bij uitbreiding vanaf 5 camera's.
 • Enkele functies werken enkel als de camera op het netstroom is aangesloten.

Werkt met:

 Google Assistant

 Amazon Alexa

 IFTTT

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »Amazon.nl »

Slimme beveiligingcamera's voor buiten vergelijken

Product Google Nest Cam Outdoor Eufy by Anker Eufycam Arlo by Netgear PRO 2
Gratis terugkijken tot 3 uur NVT 7 dagen
Abonnement Google Nest Aware NVT Arlo Smart
Beeldhoek 130 graden 140 graden 130 graden
Beeldkwaliteit Full HD Full HD Full HD
Opslagtype Cloud Cloud, SD kaart Cloud
Volledig draadloos      
Zoom 8x 9x 4x
Smart Home Platform Amazon.nl Alexa, Google Assistant, Homey, IFTTT, Works with Nest Amazon.nl Alexa, IFTTT Amazon.nl Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant
Prijs €€
Aanbieder Bol.com » Bol.com » Bol.com »
Aanbieder Amazon.nl » Amazon.nl » Amazon.nl »

Beste slimme beveiligingscamera voor binnen

Een slimme wifi-camera kan voor enige geruststelling zorgen, je kunt huishoudelijke activiteiten volgen terwijl je weg bent en je waarschuwen wanneer er daadwerkelijk wordt ingebroken. Hoewel deze slimme camera's belangrijke beveiligingsfuncties hebben, kunnen ze geen volledig beveiligingssysteem voor thuis vervangen, inclusief deur- en raam- en bewegingssensoren, rookmelders, enzovoort.

Wifi-camera's zijn echter niet alleen voor het vastleggen van een dief. Ze zijn ook handig om gewoon te kijken wat er thuis gebeurd. Op planken, tafels en werkbladen geplaatst, kun je in de gaten houden wat je huisdieren doen of weten wanneer de kinderen thuiskomen van school. Met de meeste camera's kun je zelfs communiceren met degene die op de camera is te zien via een ingebouwde microfoon en luidspreker.

Onze aanrader
Logitech Circle 2 Wireless

Logitech Circle 2 Wireless

De Logitech Circle 2 met snoer is een van de weinige camera's die continu opneemt wanneer deze door beweging wordt geactiveerd, heeft 24 uur gratis video-opslag en heeft een microfoon en luidspreker. Je kunt meer functies toevoegen met een abonnement op Circle Safe. De Circle 2 is compatible met Amazon Alexa, Apple HomeKit, deze kun je dus naadloos opnemen in je smart home. Uniek is dat deze slimme camera weerbestendig is, dus kan ook buiten worden gebruikt. Logitech biedt ook een bedrade versie van de Circle 2.

De Circle 2 neemt niet 24/7 op, zoals Nest Cam Indoor, maar het neemt wel continu op, en er is een groot verschil daarbij. De Circle 2 blijft alert en neemt op wanneer beweging wordt gedetecteerd. De opgenomen video's stoppen na 3 minuten, maar als er nog steeds actie aan de gang is, maakt het onmiddellijk een nieuwe video en blijft de hele tijd opnemen. Er zijn geen gaten in de actie, wat betekent dat je nooit een seconde zult missen van wat er aan de hand is.

Een groot voordeel van het Circle Safe-abonnement is dat het persoonsdetectie toevoegt, wat zorgt voor slimmere smartphonewaarschuwingen en in sommige gevallen minder valse waarschuwingen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het opnemen of verzenden van een waarschuwing telkens wanneer je huisdier voorbij loopt. Hoewel het hebben van het abonnement deze camera slimmer maakt, is het geweldig dat het niet per se nodig is zoals bij sommige camera's, waaronder de Nest Cam.

Voordelen

 • Full HD camera voor goede beeldkwaliteit.
 • Grote beeldhoek waardoor je een groot gedeelte van je kamer kunt monitoren.
 • Gratis 24 uur cloudopslag zonder abonnement.

Nadelen

 • Kijkhoek van 180° waardoor de beelden wel wat vervormd zijn, je kamer lijkt een visbol
 • Geen geluidsdetectie.
 • Beeld best donker bij nacht opnames.

Werkt met:

 Amazon Alexa

 Apple HomeKit

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »Amazon.nl »
Ook goed
Google Nest Cam Indoor

Google Nest Cam Indoor

De Google Nest Cam Indoor heeft uitstekende waarschuwingsmogelijkheden, tweerichtingscommunicatie en videokwaliteit en de Nest Aware-service biedt u continu 24/7 opnames. Het gebrek aan gratis opslag van het Nest maakt het moeilijk om iedereen aan te bevelen die nog niet is opgesloten in het smart-home ecosysteem van Nest. Maar als je echt 24/7 opnames nodig hebt, is dit misschien de camera voor jou.

Wanneer je de Nest Cam koopt, krijg je een proefversie van 30 dagen van 24/7 continue video-opname. Daarna moet u een redelijk duur abonnement kopen op basis van uw behoeften. De meeste andere camera's bieden een soort gratis opnamelaag die na de proefperiode blijft bestaan, zelfs als de opslag beperkt is. Maar als je je niet abonneert op Nest Aware, krijg je helemaal geen opslagruimte - alleen toegang tot live video. De camera stuurt u nog steeds bewegingsmeldingen, maar u kunt alleen een stilstaand beeld van de actie zien - voor slechts een periode van drie uur.

Voordelen

 • Full HD camera voor goede beeldkwaliteit.
 • Plug & play installatie: je installeert hem eenvoudig met behulp van de app.

Nadelen

 • Voor extra opties, bijvoorbeeld om beelden 30 dagen terug te kijken, heb je een Google Nest Aware abonnement nodig van minimaal 5 euro per maand.
 • Geen gratis opslag zonder abonnement

Werkt met:

 Google Assistant

 Amazon Alexa

Verkrijbaar bij:

Coolblue »Bol.com »Amazon.nl »

Slimme beveiligingcamera's voor binnen vergelijken

Product Logitech Circle 2 Google Nest Cam Indoor
Gratis terugkijken tot 1 dag 1 dag
Abonnement Circle Safe Google Nest Aware
Beeldhoek 180 graden 130 graden
Beeldkwaliteit Full HD Full HD
Opslagtype Cloud Cloud
Zoom 2x 8x
Smart Home Platform Amazon.nl Alexa, Apple HomeKit Amazon.nl Alexa, Google Assistant, Homey, IFTTT, Works with Nest
Prijs
Aanbieder Bol.com » Bol.com »
Aanbieder Amazon.nl » Amazon.nl »

Volgende Welke slimme thermostaat is het beste?

The Smart Home